A McLarennél több mint 15 évet töltő szakemberrel erősített a Williams

Forma-1, Jonathan Neale, Gil de Ferran, Simon Roberts, McLaren
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 06: Jonathan Neale, Chief Operating Officer of McLaren Group (L) McLaren Sporting Director Gil de Ferran and Simon Roberts, Chief Operating Officer of McLaren F1 (R) talk in the Pitlane during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 6, 2018 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Komoly igazolással erősített a sereghajtó Williams istálló, amely a McLaren korábbi operációs igazgatóját nevezte ki ügyvezető igazgatójává.

Minden szempontból elkél az erősítés az utóbbi években a Forma-1-es mezőny sereghajtójává süllyedt Williamsnél, amely tavaly fennállása legpocsékabb szezonját hozta össsze, mialatt a teljes idény során bottal ütötte a többiek nyomát.

A grove-i istálló az idei szezon eleji tesztek alapján némileg közelebb került a középmezőnyhöz, de várhatóan az idény elindulásakor is csak az utolsó helyekért csatázhat majd. Hogy a jövőben előbbre lépjen, a csapat szerződtette Simon Roberts-t, a McLaren korábbi operatív igazgatóját.

Roberts (jobb szélen) 2019 elejéig volt a McLarennél Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Charles Coates

Roberts június 1-jével csatlakozik az istállóhoz, és a technikai, működési, tervezési területekért, valamint a versenycsapatban és a gyárban zajló munkáért felel majd. Ezen kívül az ő felelőssége lesz az autótervezés és a fejlesztés is. Korábban a McLarennél szerzett tapasztalatot, 2003-ban operatív igazgatóként csatlakozott a wokingiakhoz, majd egy egyéves kitérő után – amelyet a Force Indiához tett 2009-ben – 2010-től visszatért korábbi munkaadójához, ahonnan 2019 elején távozott. „Simon hatalmas tapasztalatot és tudást hoz a Williams csapatához, örülünk, hogy csatlakozik hozzánk, amint a hosszú szünet után visszatérünk a munkához – köszöntötte Claire Williams csapatfőnök-helyettes az új igazolást. – Egy nagyon tehetséges csoportot fog vezetni, amely a Williams-autók következő generációját fogja tervezni."

A Williams mérnökgárdájának gyakorlatilag a tavalyi szezon eleje óta nincs vezetője, a csúfos kudarcok után elküldött Paddy Lowe technikai igazgató helyére senki nem érkezett.

Helyette Doug McKiernan főtervező, a tervezési csapatot vezető Adam Carter és a járműteljesítményért felelős Dave Robson hatáskörét szélesítették ki.

Jobban kezdtek az idén, de még mindig le vannak maradva Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Ezek az intézkedések egyelőre csak részben éreztetik hatásukat, a tavalyi évvel ellentétben a csapat az idén legalább már nem késve kezdte meg az előszezoni teszteket, amelyeken sokkal több kört sikerült megtenniük, mint 2019-ben. Az istállóval második szezonját kezdő George Russell ezzel együtt csak mérsékelten volt optimista, mondván valószínűleg közelebb kerültek a többiekhez, de minden bizonnyal továbbra is az utolsók lesznek.