Több baleset lehet a pokolian rozsdás F1-es pilóták miatt

Forma-1, Max Verstappen, Sebastian Vettel, Brit Nagydíj baleset
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 and Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 crash during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Valószínűleg a pilótákon is meg fog látszani, hogy a szokottnál jóval hosszabbra nyúlik a Forma-1 versenyek nélküli időszaka. A Red Bull Racing csapatfőnöke szerint ez több balesethez fog vezetni.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is mindenféle módon igyekszik átvészelni a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet, és közben az általa irányított csapatot is próbálja összetartani. A 46 éves menedzser felnőtt életében példátlan, hogy ennyi ideig ne lett volna versenypályán, sőt, egyhelyben sem töltött még el ennyit. Ez igazi a pilótákra is, akiknek szerinte sem lesz könnyű felvenni a ritmust, amint júliusban elkezdődik az idei szezon.

Horner örül, hogy többet lehet a családjával Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Szerintem 12 éves korom óta ez a leghosszabb periódus, hogy nem voltam versenypályán – nyilatkozta a The Guardian-nak. – Abban egyértelműen a leghosszabb, amennyi időt egy helyen töltöttem iskolás korom óta. Nemrég FaceTime-oztam David Coultharddal. Még soha nem FaceTime-oztam vele. Tengerészszakállat növesztett."

A Red Bull Racing csapatfőnökének – mint oly sok embernek – tehát szintén új élmény az ilyen hosszú szünet, de élvezi, hiszen így sokkal több időt tölthet a családjával. „A gyerekek imádják.

Nem csak a csapatvezetőket kárhoztatta azonban tétlenségre ez az időszak, hanem a pilótákat is, akik szintén gyerekkoruk óta nem hagytak ki ilyen sokat. Horner szerint bármennyire is igyekeznek karban tartani magukat,

a szezon elején meg fog látszani rajtuk a kihagyás, és több balesetet vagy ütközést fogunk látni, mint általában.

„Valószínűleg ez a leghosszabb idő, ami alatt a pilóták nem versenyeztek. Ez egyfelől jót is tehet, de ha júliusban kezdünk, mindannyian pokolian rozsdásak lesznek, ami baleseteket fog szülni."

Nagyobb számban lehetnek balesetek a szezon elején Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Csapatfőnökként Hornernek az is a feladata, hogy a szintén otthon ücsörgő alkalmazottakat megpróbálja valamilyen szinten összetartani, hogy továbbra is azt érezzék, egy csapatban vannak. Ezt a sportedzők által is előszeretettel használt Zoom nevű alkalmazáson keresztül teszik meg.

Csapatként mindig is az volt az erősségünk, ahogyan kezeljük a változásokat. Reagálunk a problémákra és kijavítjuk őket. Most mindenféle módon kapcsolatban vagyunk, online fitnesz edzéseket és vetélkedőket tartunk, hogy megmaradjon az összetartozás érzése."