Ricciardo szimulátoron nem állna ki Verstappen ellen

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Verstappen, Ricciardo, Red Bull, Renault
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Daniel Ricciardo of Australia and Renault Sport F1 talk on the drivers parade before the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járványt Nyugat-Ausztráliában, a családi farmon átvészelő Daniel Ricciardo már nagyon várja, hogy elkezdődjön végre az idei szezon, ugyanakkor jelenlegi, jóval nyugodtabb életét is élvezi. A Renault 30 esztendős pilótája trénerével és barátjával tölti a mindennapok nagy részét, szimulátorozás helyett pedig inkább edz, mert azt hasznosabbnak tartja.

„Azóta nem töltöttem ennyi időt Ausztráliában, hogy elkezdtem Európában versenyezni. 2006 óta nem voltam ennyit itthon – nyilatkozta a Perth közelében található családi farmról Daniel Ricciardo a The New Daily-nek. – Ennek vannak pozitív oldalai, közelebb van a család, ugyanabban az időzónában vagyok a barátaimmal, úgyhogy könnyebb facetime-ozni meg ilyenek. Egyértelműen kihozom a legtöbbet a helyzetből, következetes napi rutinnal és edzésprogrammal. Nincsenek zavaró tényezők, úgyhogy készen fogok állni, amint újraindul a versenyzés."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Great pic until I got charged. Recovering well. #mytexas

Daniel Ricciardo (@danielricciardo) által megosztott bejegyzés,

Ricciardo a családi farmon

A Renault ausztrál pilótája természetesen azonnal maga mögött hagyná jelenlegi, farmon zajló mindennapjait, ha ismét Forma-1-es autóba ülhetne, erre azonban még valószínűleg legalább két hónapot várnia kell.

Addig pedig edz és kihasználja, hogy nem kell mindig egyik országból a másikba rohannia.

„Élvezem, hogy kicsit csend és nyugi van. Hogy hiányzik-e a versenyzés és az ezzel járó felhajtás? Igen, de ezt is élvezem. Jó csak itt lenni a farmon és nem aggódni azon, hogy milyen repülőjegyet kell foglalni legközelebb. Itt van velem Michael, a trénerem és barátom, ő is Perth-ből származik. Ez minden, amire szükségünk van. Csak mi vagyunk, van időnk összerakni egy rendes edzésprogramot és hajtani magunkat."

Hiányzik a versenyzés és viszket a tenyerem, hogy újra versenyezzek, úgyhogy készen állok, ez a cél vezérel."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

5 sets. 6 exercises. 12 reps each. Get it gurl.

Daniel Ricciardo (@danielricciardo) által megosztott bejegyzés,

Edzés közben

A mezőny egyre több tagja üti el az idejét szimulátorozással, még Sebastian Vettel is beszerzett magának egyet, noha egyelőre nem indult vele online versenyen. A virtuális térben való versenyzésben egyértelműen Lando Norris és Ricciardo korábbi csapattársa, Max Verstappen áll az élen, ők ketten már a koronavírus-járvány előtt is rendszeresen szimulátoroztak.

Ricciardo azonban nem érzi, úgy hogy a virtuális világban is összecsapna a hollanddal.

„Csekély az esélye, hogy online kiálljak ellene. Ő nyakig benne van ebben, szerintem az éberen töltött óráinak több mint fele szimulátorozással telik.

Én azonban úgy érzem, hogy az edzés hasznosabb, mint szimulátorral versenyezni."