Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff: Képtelenség, hogy Hamiltonnal az Aston Martinhoz igazoljunk

2020.04.30. 09:59

Toto Wolff leszögezte, az Aston Martinba történő befektetése teljes mértékben összeegyeztethető a Mercedesnél betöltött szerepével. Az osztrák üzletember továbbra sem tartja lehetségesnek, hogy Lewis Hamiltonnal együtt a brit márka csapatához igazoljanak.

Az Aston Martin menedzsmentje nagy változáson megy keresztül, hiszen nemrég a Lawrence Stroll-vezette konzorcium részesedést szerzett a márkában, és bejelentették, hogy 2021-től gyári F1-es csapatuk lesz a Racing Point átcímkézésével. Később Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is bevásárolta magát az autógyártóba.

Az osztrák üzletemberrel kapcsolatban már korábban is mentek a találgatások, hogy egyáltalán befektet-e a vállalatba, és ha igen, vállal-e valamilyen szerepet a későbbiekben. Végül előbbi megvalósult, utóbbi a jelek szerint nem fog. Wolff úgy véli, mindez teljes mértékben összeegyeztethető a Mercedesben betöltött szerepével.

Wolff kizártnak tartja, hogy Hamiltonnal együtt az Aston Martinba igazoljanakForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Az Aston Martint mi fogjuk ellátni motorokkal, a sorozatgyártásban pedig továbbra is partnerek leszünk – nyilatkozta az Österreichnek. – Az Aston Martin [bizonyos] utcai autóit Mercedes-erőforrás hajtja, emellett pedig a Daimlernek [a Mercedes anyacégének] is van 5 százalékos részesedése a márkában.”

Wolffnak azt is felvetették, hogy miért pont a koronavírus-válság alatt vásárolt részvényeket.

A Mercedes csapatfőnöke elmondta, a befektetései alacsonyak, az Aston Martin pedig kiváló termékeket gyárt, amiket a válság után ismét elkezdenek majd vásárolni. A 48 éves üzletember hozzátette, ez egy személyes befektetés, aminek semmi köze nincs a Forma-1-hez.

Korábban szárnyra keltek olyan pletykák, miszerint Wolff jövőre az Aston Martin csapatfőnöke lehet, és Lewis Hamiltonnal együtt elhagyhatják a Mercedest.

Az osztrák üzletember már korábban is leszögezte, hogy nem vállal semmilyen szerepet a márka életében. Ezt most is megerősítette. „Hogy Niki Lauda szavaival éljek, ez teljes baromság.”

Wolffnak most még jobban hiányzik Lauda

Wolff kijelentette, a jelenlegi időszakban még inkább érezhető, hogy a tavaly elhunyt Lauda már nincs velük. „Legjobban Niki Lauda hiányzik nekünk, aki pragmatizmusával gyakran az egész nemzet gondolatait kifejezte. Ebben az új helyzetben jóval gyakrabban gondolok rá emberként, mint a Forma-1-es évek során. Sokszor felteszem magamnak a kérdést, hogy [adott szituációban] Niki mit mondott volna.

Wolffnak most a szokásosnál iis jobban hiányzik LaudaForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Wolff arról is beszélt, hogy Hamiltonnak nagy nehézséget okoznak a körülmények, hiszen a hatszoros világbajnok általában rengeteget utazik, amit most nem tehet meg. Ugyanakkor a brit pilóta ebből is igyekszik profitálni, a kényszerszünet miatt például több ideje marad edzésre.

A Mercedes csapatfőnöke hozzátette, versenyzője minden adandó alkalommal biztosítja afelől, hogy még nagyobb motivációval fog visszatérni a pályára.

Ez utóbbi jelen állás szerint július elején, Ausztriában történhet meg, amennyiben a részvevők képesek teljesíteni minden biztonsági előírást. Wolff úgy véli, ha mindez tényleg megvalósul, azzal nem csupán a sportág, hanem hazája is nagyon jól jár.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK