Vágólapra másolva!
Lando Norris kijelentette, ugyan jelenleg Forma-1-es karrierjére koncentrál, pályafutása során valamikor szívesen elindulna az Indy 500-on. Mindezt azok után nyilatkozta, hogy megnyert egy IndyCar által szervezett esport-versenyt.

Valódi pályákon zajló futamok hiányában az autóversenyzők közül többen is virtuális eseményekkel szórakoztatják magukat, illetve szurkolóikat. Az F1-es pilóták közül talán Lando Norris az egyik legsokoldalúbb pilóta, hiszen az F1 hivatalos játéka mellett az rFactor és az iRacing programjával is kipróbálta magát a nyilvánosság előtt. Utóbbival futották az IndyCar versenyét az austini pályán, amelyet a brit pilóta rögtön meg is nyert.

A McLaren versenyzője a futam után elárulta, rövid- és középtávon jelenleg a Forma-1 élvez prioritást, de egyáltalán nem zárkózik el a lehetőségtől, hogy egyszer az amerikai bajnokság valós mezőnyében is szerencsét próbáljon.

Norris nem zárkózik el az Indy 500-as szerepléstől Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

„Most az a legfontosabb, hogy visszatérjünk a pályára. Nemcsak az F1 vagy az IndyCar [mezőnye], hanem mindenki – idézi a Racefans. – Vissza szeretnénk ülni az autóba, hogy versenyezzünk. Remélhetőleg mindez hamar megtörténik, utána pedig a pályafutásomra kell fókuszálnom.

A brit pilóta hozzátette, Forma-1-es karrierje előtt vezetett már a daytonai 24 órás versenyen az LMP2-es kategóriában, ami még jobban különbözik az F1-es autóktól, mint az IndyCar. Később ennél is több területen szeretné kipróbálni magát, de most a Forma-1 van előtérben.

Manapság ritkaság, hogy valaki aktív F1-es pilótaként részt vegyen az indianapolisi viadalon. Ez alól Fernando Alonso a kivétel, akinek 2017-ben pont a McLaren színeiben (bár az Andretti Autosports csapatával) volt egy biztató próbálkozása, de motorhiba miatt végül fel kellett adnia a versenyt. Tavaly, immáron a Forma-1-ből történő visszavonulása után ismét megkísérelte az indulást, akkor azonban még a futamra sem tudta magát kvalifikálni a McLaren saját autójával. A spanyol pilóta azt tervezi, idén ismét nekifut, hogy megszerezze a Triple Crown-t.

Gasly Le Mans-ban szeretne indulni

Pierre Gasly egy másik legendás versenyen, a Le Mans-i 24 órás viadalon akar részt venni. A francia pilótának személyes élményei vannak mind a helyszínről, mind az eseményről. „13 és 18 éves korom között Le Mans-ban laktam – mondta el az Alpha Tauri Youtube-csatornáján található videóban. – A lelátóról és a paddockból is láttam már a versenyt, emiatt izgat engem a dolog. Egy napon mindenképpen szeretnék elindulni.”

Gasly a Le Mans-i 24 órás versenyen venne részt Forrás: AGIF/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

Ahogyan az Indy 500 esetében, úgy Le Mans-ban sem nagyon jellemző, hogy az F1 mezőnyéhez tartozó pilóták kipróbálják magukat rajta. Alonso itt is kivételt jelent, hiszen 2018-ban és 2019-ben is megnyerte a viadalt, előbbi idényben pedig még versenyzett a Forma-1-ben. Rajta kívül Nico Hülkenberget érdemes megemlíteni, aki 2015-ben aratott győzelmet.