Leclerc rövidebb szezon során többet kockáztatna

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Továbbra is Lewis Hamiltont tartja az idei világbajnokság esélyesének a Ferrarit erősítő Charles Leclerc, és arra számít, hogy nekik kell majd felzárkózni. Ő viszont kész többet kockáztatni a sikerért.

Továbbra is nyitott kérdés, hogy mikor és milyen formában indulhat el az idei Forma-1-es világbajnokság, de természetesen a versenyzőket is foglalkoztatja, hogy milyen helyzettel szembesülnek majd a rendhagyó szezon során. Kevin Magnussen korábban „brutálisnak” nevezte a belengetett, sűrű menetrendet.

A pilóták elsősorban otthoni edzéssel és szimulátorozással próbálják formában tartani magukat, Charles Leclerc elárulta, igyekszik fenntartani azt a készségét is, hogy amikor kell, koncentráltan tudjon foglalkozni a feladatával. A kihagyás ettől függetlenül hosszú, és a monacói pilóta arra számít, hogy ez megkavarhatja a kártyákat.

Leclerc-t is foglalkoztatja, hogy milyen kihívás vár rá a szezon során Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Furcsa lesz – idézte a BBC. – Minden pilótának ez az első alkalom, hogy hosszabb ideig nem vezet, aztán rögtön az első, majd a második szabadedzés jön, időmérő és aztán a futam. Nagyon trükkösnek ígérkezik. Talán kissé össze is kavarja majd a dolgokat, mert a versenyzők különböző módokon alkalmazkodnak majd ehhez. Én viszont mindenképpen várom már” – jelentette ki.

Leclerc jól szerepel a nagydíjakat pótló esport-versenyeken,

és a hírek szerint a Ferrarinál a koronavírus miatti leállás ellenére találtak plusz lóerőket, Leclerc viszont ettől függetlenül arra számít, hogy a Scuderiának jut majd az üldöző szerepe. „Még mindig azt hiszem, hogy a teszteléseken egy kissé szenvedtünk, úgyhogy fel kell zárkóznunk. Tavaly az év során nagyot léptünk előre, ezt kell folytatnunk, és meggyőződésem, hogy az eredmények is jönnek majd.”

Az SF1000-es nem tűnt győztes autónak a teszteken, és a sűrű szezon során nehezebb lehet felzárkóztatni Forrás: AFP/Josep Lago

Noha a Mercedesnek is akadtak gondjai a teszteken, a W11-es tempója ismét ígéretesnek tűnt, így a Ferrari számára ismét az lesz a legnagyobb feladat, hogy megállítsák az Ezüstnyilak 2014 óta tartó töretlen sikersorozatát. Ez még nagyobb kihívás lesz, ha tényleg folyamatosan jönnek majd a versenyek, és nem marad annyi idő a háttérben zajló fejlesztésekre.

– mondta a kétszeres futamgyőztes. – A Mercedes és Lewis [Hamilton] továbbra is favorit, még akkor is, ha csak nyolcversenyes lesz a szezon. Talán a pályán többet fogunk kockáztatni rizikós stratégiákkal és előzésekkel. Ez talán kifizetődő lesz, talán nem” – vélekedett.