Leclerc: Az esport-közvetítések megmutatják az igazi énemet

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc kijelentette, az esport-versenyek közvetítésével a rajongók láthatják, milyen a valódi személyisége. A monacói pilóta elmondta, elsősorban az otthon lévő rajongóit szeretné szórakoztatni, de a futamok nekik, versenyzőknek is segítenek. Hozzátette, bízik benne, hogy csapattársa idővel csatlakozik hozzájuk.

Mivel a koronavírus-járvány jelenleg nem teszi lehetővé a pályán történő versenyzést, a pilóták egy része virtuálisan méri össze tudását. Többek között a Forma-1 is szervezett egy ilyen sorozatot, aminek második és harmadik futamát Charles Leclerc nyerte meg, de a versenyzők emellett más programokkal is játszanak.

Ezeket pedig rendszeresen közvetítik is saját Twitch-csatornájukon. Leclerc március végén regisztrált a platformra, és az azóta eltelt időben több mint 250 ezren kezdték el követni, ami a második legmagasabb szám az F1 mezőnyében az ebben úttörőnek számító Lando Norris mögött. A Ferrari pilótája elárulta, előzetesen nem voltak magas várakozásai, de pozitívan csalódott.

Leclerc nem számított rá, hogy ennyire élvezni fogja a közvetítést Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Egyáltalán nem számítottam rá, hogy valaha is Twitchen fogok közvetíteni, arra meg pláne, hogy mindezt élvezni fogom, de így történt – nyilatkozta egy videós sajtókonferencián. – Az emberek számára pedig ez a legalkalmasabb módja, hogy megismerjék a valódi énemet.

A 22 esztendős pilóta hozzátette, sokat segít, hogy olyanokkal játszik együtt, akiket régóta ismer, és baráti viszonyt ápol velük. Közéjük tartozik Norris, Alexander Albon és George Russell, akikkel a futamok alatt gyakran szokott kommunikálni.

Ebben az időszakban az emberek jelentős része otthon, bezártságban tölti napjait. Leclerc úgy véli, ilyenkor fontos, hogy ő, valamint a hozzá hasonló hírességek valamilyen kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak számukra.

„Őszintén szólva jelenleg az a fő célom, hogy szórakoztassam az otthon tartózkodó embereket – szögezte le. – Szóval mostanában folyamatosan azon gondolkozom, milyen újdonságokat csinálhatnék, hogy segítsek azokon, akiknek nincs szimulátoruk, és unatkoznak. Szeretnék mosolyt csalni az arcukra.”

Leclerc elmondta, azért érzi mindezt fontosnak, mert édesanyján és testvérein látja, mit jelent, ha nincs mit tenni. Eddig rengeteg olyan üzenetet kapott,

amelyben követői pont azért dicsérték, mert segít nekik átvészelni a karantént. Ez pedig nagyon is lelkesíti a fiatal versenyzőt.

A monacói pilóta szerint a virtuális versenyzés nem csupán a nézőknek, hanem nekik, versenyzőknek is segítséget nyújt. Ezzel ugyanis képesek arra, hogy mentálisan jó állapotban legyenek a szezonkezdet pillanatában.

A közvetítés során a nézők láthatják, ahogyan Leclerc vezet, valamint hallhatják az ő kommentárját Forrás: Charles Leclerc Twitch

„Úgy gondolom, az esport segít abban, hogy koncentrált maradjak, és emlékeztet, hogy versenyző vagyok, és csak arra várok, hogy visszaülhessek a kocsiba – magyarázta. – Még most, az online futamok alatt is megvan bennünk a versenyszellem, és ez megkönnyíti a helyzetünket ebben a furcsa időszakban.”

Leclerc csapattársa, Sebastian Vettel nemrég arról számolt be, hogy beszerzett egy szimulátort, és elképzelhetőnek tartja, hogy valamikor kipróbálja magát az esport világában.

A monacói pilóta bízik benne, hogy előbb-utóbb a virtuális térben is összecsaphat a négyszeres világbajnokkal.

„Nagyszerű lenne, ha Sebastian együtt közvetítene velem – mondta. – Na jó, ebben nem vagyok biztos, hogy meg fog történni, de azt tudom, hogy még mindig a szimulátor beszerelésén dolgozik. Ha ezzel elkészül, küldök neki egy üzenetet, és remélhetőleg közvetíteni fogom, ahogyan együtt versenyzünk.”