Társoldalunk:
Hírlevél

Kisebb stábbal, de betétfutamokkal rendezhetik az Osztrák Nagydíjat

2020.04.21. 10:23

Különleges biztonsági előírásokkal, Ausztriában kezdődhet meg az idei F1-es szezon, ha a hatóságok rábólintanak a tervre. A világbajnokság mezőnye mellett ott lehetnek a betétfutamok is.

Helmut Marko vezetésével egyeztetnek a Red Bull képviselői az osztrák hatóságokkal arról, hogy július elején egy vagy akár egymás utáni hétvégéken két F1-es nagydíjat is rendezhessenek, írta az Autosport. Az biztos, hogy legjobb esetben is zárt kapus versenyekről lehet szó, és ezen túl is különleges biztonsági eljárások bevezetését tervezik.

Ezek között szerepel, hogy a közönség mellett a VIP vendégeket és a sajtót sem engednék be, a lehető legkisebb személyzettel működnének a csapatok, és igyekeznének „viszonylag elkülönítve” elszállásolni az F1-es közösség tagjait. Felmerült az is, hogy kötelező legyen a maszk viselése, és lehetséges, elvárják a koronavírus-teszt előzetes elvégzését is.

A televíziós közvetítésre optimalizálva rendezhetik meg az Osztrák NagydíjatForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

A várható korlátozásokkal együtt is legalább 1500 fő utaztatására lenne szükség, ráadásul Marko szerint az F1 mellett a betétfutamok, az F2, az F3 és a Porsche Szuperkupa versenyeit is meg kellene rendezni a helyszínen.

„Ez üzenetet küldene a sportág számára. Nem tudom, hogy a tévének hiányoznak-e majd a háttérsztorik, amik kimaradhatnak a szigorú szabályok miatt, de talán közvetíthetnénk helyettük a betétfutamokat” – latolgatott az osztrák veterán.

A Forma-2 idei versenyein már 18 colos kerekeket használnak, ami fontos tapasztalatokat adhat az F1-ben 2022-től esedékes bevezetés előttForrás: Steven Tee / LAT Images

„Ez a mi sportszakmai kívánságunk is – idézte a Motorsport-Total.com. – Egyébként hogyan lehetne figyelembe venni valakit a Forma-1-ben a jövő évre? Emellett, a fiatal versenyzőknek kellenek a pontok és az eredmények a szuperlicenceikhez. Enélkül többé-kevésbé bebetonozzuk a Forma-1-es mezőny status quóját.”

Marko hozzátette, a személyzet minimálisra csökkentése javítja az esélyeket, hogy a rendezés engedélyt kapjon, de ez csak akkor lehetséges, ha be tudják tartani az ausztriai korlátozásokat. „Keményen dolgozunk, hogy a két dolog kéz a kézben működjön. Úgy gondolom, hogy jók az esélyek” – vélte az osztrák szakember.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK