Társoldalunk:
Hírlevél

Stroll nagyon versenyképes Aston Martint vár 2021-től

2020.04.20. 15:14

Az Aston Martin közleményben erősítette meg, hogy a Mercedes csapatfőnöke befektetett a cégbe, Lawrence Stroll ügyvezető elnök pedig fényes jövőt jósol maguknak.

Lawrence Stroll, az Aston Martin ügyvezető elnöke arra számít, hogy a Forma-1-ben 2021-től gyári csapatot működtető brit cég azonnal versenyképes lesz. A kanadai milliárdos által vezetett konzorcium befektetése mostanra vált véglegessé, Stroll elmondása szerint ezzel megkezdhetik az egykor szebb napokat látott márka felvirágoztatását, és bár a koronavírus-járvány miatti helyzet nem segíti őket, 2021-et így is jó pozícióból kezdhetik.

Lawrence Stroll bizakodóForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Hogy ennek a kezdetnek nem lesz aktív részese Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, azt az Aston Martin közleményben is megerősítette.

Az osztrák üzletember a közlemény szerint az ErsteAm Ltd-n keresztül fektetett be az Aston Martinba, magyarán vélhetően az Erste Bank adott neki kölcsön.

A közlemény tisztázta, hogy a Mercedes csapatfőnöke személyes célból hajtotta végre a befektetést a Daimler áldásával, emellett pedig a jövőben is elkötelezett marad a Mercedes iránt.

Stroll a részvénykibocsátás után bizakodóan nyilatkozott az Aston Martin jövőjéről. „Jelentősek és világosak az ambícióink, amivel csak az eltökéltségünk vetekszik a sikerre. A részvénykibocsátás és a befektetés, amit én és a társbefektetőim a konzorciumban végrehajtottunk, megalapozta a cég anyagi biztonságát és a mi magabiztosságunkat. Most már koncentrálhatunk a műszaki és a marketing-programunkra, amelyek lehetővé teszik, hogy az Aston Martin a világ egyik kiemelkedő luxusautó-márkája legyen."

Az Aston Martin új SUV-ja, a DBX gyártását is ezután fogja megkezdeniForrás: © 2019 RICHARD THOMPSON

A koronavírus-járvány természetesen az Aston Martinra is hatással van, jelenleg szünetel az autók gyártása, ezért a következő hónapok az újrakezdésről fognak szólni. „Az első évben újraindítjuk az üzletet. Az előttünk álló hónapokban, ahogy a világ elkezd talpraállni a koronavírus-járványból, elkezdünk életet lehelni a marketing kezdeményezésinkbe, hogy tovább építsük a megrendelői körünket" – mondta az ügyvezető elnök.

Természetesen az F1-ben sem zajlik most a munka, a szintén a Stroll vezette konzorcium tulajdonában álló Racing Point gyára is zárva van, a kanadai azonban nem aggódik a folytatás miatt, és jövőre azonnal jó szereplést vár a 2021-től Aston Martin néven futó alakulattól. 2021-ben az Aston Martin több mint 60 év után elfoglalja helyét a Forma-1-es rajtrácson magasan versenyképes gyári csapatként. Mindez jelentős globális marketing-platformként szolgál, hogy megerősítsük a márkát, és világszerte kapcsolatba lépjünk az ügyfeleinkkel és partnereinkkel."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK