Társoldalunk:

Hamilton tagadja, hogy Vettel miatt nem tud a Ferrarihoz igazolni

2020.04.19. 16:03

Lewis Hamilton leszögezte, a lehető legjobb helyen van a Mercedesnél, és nem próbál másik csapathoz szerződni. A hatszoros világbajnok a brit bulvármédiában megjelent cikk miatt érezte szükségszerűnek, hogy ismét megszólaljon a témában.

A 2019-es szezob végén, illetve az idei év elején fellmerült, hogy Lewis Hamilton jövőre a Ferrarihoz szerződhet, Sebastian Vettel pedig távozik a csapattól. Mostanra azonban inkább úgy tűnik, hogy mindketten meghosszabbítják az idény végén lejáró szerződésüket, és jelenlegi istállóiknál folytatják.

A Ferrari pilótája nemrég elárulta, személy szerint szeretne maradni a maranellóiaknál. A Sunnál már az erről szóló hír címében is megemlítették Hamiltont, hiszen úgy fogalmaztak, hogy a brit pilóta hatalmas fizetésről szőtt álmai ezzel meghiúsultak. A Mercedes versenyzője erre reagálva leszögezte, sehova nem akar átigazolni.

Hamilton ismét leszögezte, nem tervezi elhagyni a MercedestForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

„Először is, nincs minek meghiúsulnia, mivel nem álmodozom másik csapatról – szögezte le egy Instagram-sztoriban, amelyhez mellékelte az ominózus címről készített képet. – Másodszor, semmi nem áll az utamban, hiszen nem tervezek eligazolni.

Azokkal az emberekkel vagyok, akik a kezdetektől fogva törődtek velem. Mi vagyunk a legjobb csapat!”

A cikk később úgy fogalmaz, hogy Hamilton évi 60 millió fontos szerződésről marad le. Ennek valóságalapja már csak azért is megkérdőjelezhető, mivel a koronavírus-járvány következtében elhalasztott versenyek miatt az istállók rengeteg bevételtől esnek el.

Persze a Ferrarit nem fenyegeti csődveszély, de tőzsdén jegyzett vállalatról lévén szó, felmerülhet, hogy ők is spórolni kényszerülnek, Vettel erről nem kívánt részleteket felfedni, de nem tartotta kizártnak, hogy lemond a fizetése egy részéről és várhatóan a szerződését is csak alacsonyabb javadalmazással hosszabbítják meg. 

A Hamilton és a Ferrari házasságáról szóló pletykák tavaly decemberben kaptak szárnyra, miután a hatszoros világbajnok többször is találkozott John Elkann-nal, az olasz gyártó elnökével.

Louis Camilleri ügyvezető igazgató pedig kijelentette, hízelgő, hogy a brit versenyző csatlakozni szeretne a csapathoz.

Úgy tűnik, Vettel és Hamilton jövőre is a jelenlegi felállásban csatázhat egymássalForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Azóta viszont a híresztelések elcsendesedtek, hiszen sajtóértesülések szerint Hamilton megkezdte a tárgyalásokat a Mercedesszel. Ráadásul a brit pilóta folyamatosan hangsúlyozza, hogy a lehető legjobb helyen van, a maranellóiaknál pedig Mattia Binotto csapatfőnök többször is kijelentette, hogy elsődlegesen Vettellel számolnak a jövő évet illetően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK