Vágólapra másolva!
Elhunyt Mihail Shwartzman, a tavalyi Forma-3-as bajnok Robert Shwartzman édesapja. Az 52 esztendős férfi halálát a koronavírus okozta.

Szombaton elhunyt a Forma-2-es bemutatkozására váró Ferrari-akadémista, Robert Shwartzman édesapja, Mihail. A hírt először egy barátja osztotta meg, később Shwartzman nevelőcsapata, majd maga a pilóta is megerősítette.

Az 52 éves férfi a koronavírus következtében halt meg. Fia pénteken, egy azóta törölt bejegyzésben számolt be arról, hogy édesapja elkapta a fertőzést. Állítása szerint már két hete betegeskedett, aminek következtében kórházba is került, de ott valamelyest javult az állapota. Arról egyelőre nincs információ, hogy küszködött-e valamilyen krónikus problémával.

Mihail Shwartzman szinte minden versenyre elkísérte fiát Forrás: SMP Racing Twitter

A szomorú hírről először a kétszeres gokart-világbajnok, Lorenzo Travisanutto számolt be. Az olasz pilóta egy azóta ugyancsak eltávolított Instagram-posztban vigasztalta barátját, illetve búcsúzott az ő édesapjától. Nem sokkal később Shwartzman nevelőcsapata, az SMP Racing is tájékoztatta a nyilvánosságot a történtekről.

– olvasható a csapat közösségi oldalain. – Mindig osztozott vele a győzelem örömében, vagy éppen a fájdalomban, emellett pedig remek tanácsadó volt. Mihail nyitotta ki az autósport kapuit Robertnek, és neki köszönhető, hogy később ennyi diadalt aratott. Részvétünk Robertnek és az egész családnak, a jövőben mindent megteszünk azért, hogy fel tudja dolgozni ezt a veszteséget.”

A hírt maga a pilóta erősítette meg végérvényesen.

„Ahányszor csak leírom ezeket a sorokat, elsírom magam, nem tudom elhinni, hogy elmentél. Rengeteg segítséget nyújtottál az életem és a pályafutásom során, én pedig ezt nem tudtam visszaadni. Te vagy a legjobb Apa a világon. Szeretlek, és hiányozni fogsz” – írta Instagram-oldalán Shwartzman.

Az 20 esztendős orosz versenyző 2017-től a Ferrari Driver Academy tagja, tavaly megnyerte a Forma-3-as bajnokságot. Idén az F2-ben, Mick Schumacher csapattársaként kapott lehetőséget, de debütálására a járvány miatt még várni kell.