Vettel: A szezonkezdet előtt dönteni kell a szerződésről

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egynél több évre tervez a Forma-1-ben Sebastian Vettel, de egy sajtókonferencián elárulta, egyezségre törekszik a szerződéshosszabbítás ügyében. Pénzügyekről nem hajlandó beszélni.

Versenyek hiányában, gyárbezárás idején sem áll le teljesen az élet a Forma-1-ben, egyebek mellett azért sem, mert az idő múlásával több pilóta is közelít a szerződésének lejáratához. Közöttük Sebastian Vettel az egyik legfontosabb szereplő, a négyszeres világbajnok már egyeztet a Ferrarival, ami a korábbi hírek szerint megtartaná a versenyző szolgálatait.

Mattia Binotto csapatfőnök elismerően nyilatkozott Vettelről, de olasz lapértesülés szerint csak egyéves szerződést ajánlott Vettelnek a Scuderia, a jelenleginél jóval alacsonyabb fizetéssel. A német pilóta ezt nem kommentálta, egy videós sajtókonferencián viszont kijelentette, ha elcsúszik a szezon rajtja, akkor még az első idei futam előtt megállapodásra kell jutniuk a jövőt illetően.

Vettel nem erősítette meg, de feltehetőleg a Ferrarival való megegyezés a célja Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Robert Cianflone

„Ez azon múlik, mikor lesz az első verseny – idézte Vettelt az F1 hivatalos weboldala. – Nagy a valószínűsége annak, hogy még az első verseny előtt döntést kell hoznunk, mert pillanatnyilag úgy tűnik, június, sőt július előtt nem lesz versenyzés” – értékelte a helyzetet. – Az a legfontosabb, hogy a helyzetet mindannyian megfelelően kezeljük. Ezért

Vettel az idén 33 esztendős lesz, gyerekkori hősét, Michael Schumachert alapul véve akár még tíz éve is lehetne a világbajnokság mezőnyében, de nemrég azt mondta, nem hiszi, hogy még egy évtizedet eltölt az F1-ben. Azt egyelőre nem tudja pontosan, hogy mennyi időre kötelezi el magát, de arra utalt, hogy az egyéves megállapodás nem valószínű.

Vettel 2015-től a Ferrari tagja, továbbra is a világbajnoki címre hajt Forrás: NurPhoto via Getty Images/Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto/Joan Valls

„Bármi is lesz a szerződés tartalma, arról fog szólni, ami nekem és a csapatnak is megfelelő – szögezte le. – A hosszát nem tudom. Normális esetben az eddigi szerződéseim hároméves időtartamra szóltak. Tudom, hogy már a tapasztaltabb versenyzők egyike vagyok a Forma-1-ben, de nem a legöregebb és nem hiszem, hogy e téren az életkor lehet a határ.”

Bennfentes információk szerint Vettel a mezőny egyik legjobban fizetett tagja. Elárulta, a rendkívüli helyzet miatt kész lemondani a járandóságának egy részéről, de azt nem akarja nyilvánosságra hozni.

„Erről bizonyosan egyeztetek a csapattal – erősítette meg. – Ahogy korábban is említettem, nem tudjuk még, hogy mikor kezdődik a szezon és hány verseny lesz. Ilyen téren bármilyen döntést is hoztam, az a csapat és köztem maradt, és ez most is ugyanígy lesz. Pillanatnyilag nem hajlok arra, hogy ezt önfényezésre vagy egyebekre használjam.”