Társoldalunk:

Vettel: Még nem győztem a Ferrarival, a küldetésünk változatlan

2020.04.14. 15:02

Változatlanul a világbajnoki címre hajt Sebastian Vettel a Ferrarival, a német pilóta úgy véli, sok fiatal tehetség dolgozik a csapatnál, amelynek légkörét sokan félreértik.

Várakozás közben sem áll meg teljesen az élet a Forma-1-ben, hiszen az idő múlásával több pilóta is közelít a szerződése lejáratához, köztük a mezőny két nagyágyúja, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is. Noha valószínű, egyelőre nem biztos, hogy mindketten maradnak a Mercedesnél és a Ferrarinál, bár mindkét istálló kifejezte, hogy versenyzőik megtartására törekednek.

Vettelt rendszeresen méltatja a Ferrari csapatfőnöke, de a német pilóta vezetői hibái miatt valószínűleg jobban rezeg a léc az ő esetében, mint a hatszoros világbajnoknál, ráadásul a Sky Italia meg nem erősített értesülései szerint a Scuderia csak jóval alacsonyabb fizetést és egyéves szerződést kínál neki.

Vettel tavaly csak egy futamot nyert, de továbbra is sikerre éhesForrás: Getty Images/2019 Peter J Fox/Peter J Fox

A négyszeres világbajnok azonban nemrég arra célzott, hogy elsősorban nem a pénz motiválja a szerződéshosszabbítás terén, és az Autosportnak elárulta azt is, még mindig arra hajt, hogy világbajnok lehessen a Ferrarival: „A küldetésünk még mindig változatlan, mert nem jutottunk fel a csúcsra” – mondta.

A Mercedes az elmúlt évek során legyőzött minket, úgyhogy a missziónk még mindig adott. Sok verseny alatt sok tapasztalatot szereztünk, akadtak remek és kevésbé szép pillanatok, de a cél továbbra is adott, hogy győzzünk a Ferrarival.” 

A német pilóta 2015-re nyergelt át a Scuderiához, azóta 2017-ben és 2018-ban volt esélye a világbajnoki címre, de vezetői-, műszaki- és stratégiai hibák miatt akkor sem tudtak a Mercedes fölé nőni, amikor az Ezüstnyilak sebezhetőbbnek tűntek. Ehhez hozzájárul a Ferrari híresen átpolitizált légköre is, de Vettel szerint ezt sokan félreértik.

A tesztelésen nem úgy tűnt, hogy ez nyerő év lesz a FerrarinakForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Charles Coates

„A csapat erőssége a Ferrari iránti szenvedély – mondta. – Szerintem ez hajtja az embereket minden nap, amikor bejönnek és elmennek. A márka legendája és mítosza, valamint az, hogy ennek a részesei lehessenek. Belülről nagyon olaszos, nagyszerű, hogy a szabályok és a hagyományok terén is megtartották ezt, de ugyanennyire modern is.”

Vettel arra célzott, hogy a temperamentumos olasz viselkedést és a hagyományokat sokan félreértik, ő viszont innovatív szemlélettel találkozott.  

„Az emberek nagyon előremutatóan gondolkodnak, szerintem sok fiatal tehetség dolgozik a csapatnál, remek, kreatív ötletekkel. Ezért is nagy kár, hogy az eredmények terén még nem értünk el áttörést. Ez is az oka annak, hogy továbbra is a feladatokra koncentrálunk, a saját dolgunkra, mert hiszem, hogy egy napon elérjük a célunkat.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK