Hamiltont meghatja, hogy egy nővér az ő mottójával lelkesíti betegeit

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Ausztrál Nagydíj
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP looks on during a press conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Walesben és Kínában is előfordul, hogy F1-es pilóták inspirálják a koronavírus közepette is helytálló egészségügyi dolgozókat. A nővérek híre visszajutott Kimi Räikkönenhez és Lewis Hamiltonhoz is.

A koronavírus közepette is érezni, hogy mekkora befolyása van különböző sportágak, köztük a Forma-1 ismert képviselőinek. A mezőny két közismert tagja, Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen pályafutása is lelkesíti az ugrásszerűen növekvő számú beteget kezelő egészségügyi dolgozókat. Kettejük története már az internetet is bejárta.

A járvány az eddigi ismeretek szerint a kínai Vuhanból indult, először ott alakult ki válsághelyzet, amit más városokból besegítő orvosokkal és ápolókkal igyekeztek kezelni. Egy sanghaji nővér is átutazott, de a Forma-1 szeretetét és a Kimi Räikkönen iránti rajongását nem hagyta otthon, ezt a védőruháján is kimutatta.

A szokatlan eseményre a finn pilóta is felfigyelt, egy Instagram sztoriban meg is emlékezett a sanghaji ápolóról: „Nehéz idők járnak világszerte. Vigyázzatok magatokra!” – írta a 2007-es világbajnok, aki a Kínai Nagydíj elhalasztása apropóján az Ice Army China rajongói klub tagjainak külön videoüzenetben kívánt minden jót.

Egy walesi klinika ápolója, Petula Rees a napokban Lewis Hamiltont méltatta, mert a brit pilóta egyik mottója őt is lelkesíti a munkája során.

„Nagyon mély [érzésű] ember vagyok, és amikor gondom akad, hajlamos vagyok megtartani magamnak – mondta az altatásoknál segédkező ápoló egy videóban. – Az tart lendületben, hogy [Hamilton] azt mondta, sohase adjuk fel. Ez sok alkalommal segített. Már a COVID-19 megjelenése előtt is mondtam a betegeimnek, hogy sohase adják fel.”

„Annyira sebezhetők és betegek, nem is látják az arcunkat, mert maszk és szemvédő van rajtunk, ráadásul a mostani maszkjaink nagyon szorosak, nehéz is hallani minket. Biztos vagyok abban, hogy sok betegünk nem is hall minket rendesen, ezért eszembe jutott egy apró ötlet: ráírtam a maszkomra, hogy sohase adják fel, egy apró szívecskével.”

„Lewis Hamiltonnak pedig köszönöm, hogy kimondta a szavakat, amelyek mozgásban tartanak, remélem, sok embernek segítenek majd a jövőben – nyilatkozta Rees, aki a Paddock Club vendégeként részt vett a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon és egy kormánykereket is nyert egy játékban. Elárulta, a kezdeményezését azóta más egészségügyi dolgozók is követni kezdték.

Rees története eljutott Hamiltonhoz is: a hatszoros világbajnok a Twitteren mondott köszönetet a brit közegészségügyben (NHS) dolgozók erőfeszítéseiért. „Nagyon csodállak, ti vagytok az igazi hősök. Köszönet mindenkinek, aki a frontvonalban küzd, az NHS-nél mindenki arra inspirál, hogy többet tegyek az emberekért.

Hamilton március végén méltatta csapatát is, amikor az F1 bejelentette, hogy hét brit csapat, köztük a Mercedes is részt vesz a Project Pitlane kezdeményezésben, amelynek célja, hogy lélegeztetőgépet fejlesszenek a betegek ellátásához. „Nagyszerű látni, hogy a Mercedes és más F1-es csapatok is reagálnak ezekben az embert próbáló időkben. Szép munka, srácok!” – írta.