Társoldalunk:

Monzai győzelme után egy taxis úgy dicsérte Leclerc-t, hogy fel sem ismerte

2020.04.12. 10:54

Nem sokkal monzai győzelme után Charles Leclerc elmesélte, hogy aznap a taxisofőr úgy dicsérte őt, hogy nem volt tudatában annak, kit szállít. A Ferrari pilótája most elárulta, az érintett elsőre nem is akarta elhinni az igazságot.

A tavalyi Olasz Nagydíjon Charles Leclerc véget vetett a Ferrari történetének (holtversenyben) leghosszabb monzai nyeretlenségi sorozatának. A monacói pilóta számára ráadásul nem csupán a tifosi miatt volt különleges ez a győzelem, hanem azért is, mert akkor ünnepelhetett igazán először a dobogó tetején. Az egy héttel korábbi Belga Nagydíjon elért sikerét beárnyékolta Anthoine Hubert előző napi tragédiája.

Pár nappal később megosztott egy vicces történetet: az őt szállító taxisofőr nem nézett hátra, így fogalma sem volt, ki ül mögötte. Ennek az lett a következménye, hogy előbb megkérdezte Leclerc-től, hogy volt-e kinn a futamon, majd elkezdte dicsérni a futamot megnyerő „fiatal srácot”. A 22 esztendős versenyző most újra felelevenítette az eseményeket.

Leclerc számára nemcsak a monzai győzeem, hanem az azt követő taxiút is emlékezetes voltForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Vasárnap este meg akartam ünnepelni a győzelmet, ezért beszálltunk egy taxiba, és étterembe mentünk – emlékezett vissza Will Buxton F1-es újságíró élő Instagram-videójában. – A sofőr pedig kérdezte, hogy voltunk-e a versenyen, amire igennel válaszoltunk. Aztán mondta, hogy a Ferrari nyert, és nagyon jó a fiatal pilótájuk.

Folyamatosan hallgattam tőle a dicséretet, mire én azt feleltem, hogy »Remélem, tényleg jó [a versenyző], köszönöm szépen!«.Ő pedig nem értette, miért köszöntem meg.”

Leclerc hozzátette, csak az utazás végén fedte fel magát. A sofőr először nem is akarta elhinni az igazságot, de aztán igazi rajongóhoz méltó módon kért néhány közös képet a monacói pilótától. Az biztos, hogy életre szóló kalandban volt része.

Leclerc a mai napig beleborzong, ha látja a verseny végétForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

A Forma-1 szombaton a teljes 2019-es Olasz Nagydíjat feltöltötte hivatalos platformjaira, hogy valamelyest pótolja az elmaradt futamok keltette űrt. Már csak ezért is volt aktuális a kérdés, hogy a későbbi győztes visszanézte-e a versenyt.

ILYEN VOLT A 2019-ES OLASZ NAGYDÍJ

„Igen, kétszer is, egyszer angolul, egyszer pedig olaszul – felelte Leclerc, aki ilyenkor ugyan már nem izgul, de néhány pillanatba azért most is beleborzong. – Tudom, hogy mi lesz a vége, ami azért segít. A leintés utáni pillanatoktól viszont még mindig libabőrös vagyok, akárhányszor látom.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK