Társoldalunk:

Ferrari: Vettel őszinte és egyenes, ezért is szeretjük

2020.04.12. 17:12

Mattia Binotto kijelentette, egyik pilótájának sem jött jól a kényszerszünet, mivel mindketten imádnak versenyezni. A Ferrari csapatfőnöke elmondta, a normális kerékvágás különösen Sebastian Vettelnek hiányzik, akit a Scuderiánál elsősorban a személyisége miatt kedvelnek. A svájci szakember örül Charles Leclerc virtuális világban elért sikereinek.

Miután a koronavírus-járvány miatt már kilenc futamot is halasztani vagy törölni kellett, a Forma-1-es pilóták még legalább két és fél hónapig nem gurulhatnak pályára nagydíjhétvégén. A versenyzés hiányát többen is esporttal igyekeznek valamelyest pótolni, többek között az F1 is létrehozott saját virtuális sorozatot. Az idősebb nemzedék képviselőit azonban ez kevésbé hozza lázba, legalábbis a nagy érdeklődésre számot tartó eseményeken nem vesznek részt.

A generációs szakadék a Ferrarinál is felfedezhető, hiszen Sebastian Vettel és Charles Leclerc között több mint tíz év a korkülönbség. Míg a monacói pilóta múlt héten nemhogy bemutatkozott, de győzelmet is aratott a melbourne-i pályán rendezett Virtuális Vietnámi Nagydíjon, addig a négyszeres világbajnok esetében meglepő lenne, ha a jövőben csatlakozna valamelyik szériához. Nem csoda, hogy Mattia Binotto őt emelte ki, amikor arról beszélt, mennyire szeretnének visszatérni a megszokott életükhöz.

Binotto szerint Vettel őszinte és egyenes, ezért is kedvelik a FerrarinálForrás: NurPhoto/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Nem hiszem, hogy a kényszerszünet bármelyiküknek is jót tett volna, hiszen imádnak versenyezni, ez az életük része – nyilatkozta a Sky Sportsnak a Ferrari csapatfőnöke. – Tudom, hogy Sebastiannak hiányzik a normális kerékvágás, és minél hamarabb szeretne visszatérni a pályára, de ez csak akkor lehetséges, ha ezt az egészet magunk mögött hagytuk.”

Az év elején téma volt, hogy mi lesz a német versenyző sorsa, vajon 2021-ben is marad-e Ferrarinál. Binotto többször is hangsúlyozta, jövőre is a jelenlegi pilótapárossal szeretnének felállni.

A világjárvány miatt mindenhol, így a maranellóiaknál is megrekedtek a tárgyalások, de a svájci szakember rámutatott most sem felejtette el kiemelni a 32 esztendős pilóta pozitívumait. „Seb őszinte és egyenes ember, aki minden pillanatban arra vágyik, hogy versenyezhessen – jelentette ki. –

Imádja a munkáját, ez pedig egyike azon tulajdonságainak, amiért a Ferrarinál szeretjük és értékeljük őt.”

Vettellel ellentétben Leclerc valamennyire kitöltötte a futamok hiánya okozta űrt, sőt, győzelmével még sikerélménye is volt. A monacói pilóta a most induló jótékonysági sorozatban is részt vesz. Főnöke szerint a 22 éves pilótának nagyon jót tett, hogy legalább ilyen formában vezetheti a Ferrarit.

Ha a valódi pályán nem is, Leclerc a virtuális térben újra versenyezhetettForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Leclerc élvezte az esport-futamot – mondta. – Fontos volt számára, hogy újra volán mögé üljön, hiszen nagyon hiányzott neki a versenyzés. Az eseményen részvevők lelkesen és pozitívan álltak hozzá a dologhoz, ami örömteli.

Charles a pole-ból indult és nyert, és ez az, amit szeretett volna elérni.”

Binotto hozzátette, mindkét pilótájával napi kapcsolatban áll, mivel szeretne megbizonyosodni afelől, hogy minden rendben van velük. A svájci szakember elárulta, az adott országban fennálló lehetőségekhez képest mind fizikailag, mind mentálisan készülnek a szezonra, hogy amikor az elindul, a lehető legjobb állapotban legyenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK