Ecclestone: Hamilton nem élne túl a Ferrarinál Leclerc mellett

Forma-1, Brit Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Leclerc, Ferrari
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates on the podium with third placed Charles Leclerc of Monaco and Ferrari during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója szerint nem sok jó sülne ki abból, ha Lewis Hamilton Charles Leclerc csapattársa lenne a Ferrarinál, mivel a Scuderia inkább a monacói pilóta mellé állna.

Ameddig a Ferrari nem véglegesíti 2021-es pilótapárosát, vagy a Mercedes nem hosszabbít az idei év végén lejáró szerződésű Lewis Hamiltonnal, addig azok a pletykák és találgatások sem fognak elcsitulni, amelyek szerint a hatszoros világbajnok Maranellóban köthet ki.

Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója azt tanácsolta Sebastian Vettelnek, hogy ne maradjon a Scuderiánál, és keressen alternatívákat a jövőjére nézve. A 89 esztendős üzletember szerint azonban ha a Ferrari úgy dönt, hogy megszerzi Hamiltont Vettel helyére, abből előbbi nem fog jól kijönni.

A Ferrari a monacói mellé állna? Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Bryn Lennon

Több példát is láttunk már korábban arra, hogy adott csapatnál a feltörekvő ifjú titán borsot tört a rutinos világbajnok orra alá, legutóbb éppen Lewis Hamiltonnak sikerült ez 2007-ben a McLarennél, amikor újoncként legyőzte a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.

Ecclestone jóslata alapján valami hasonló történne a brittel, ha a Ferrarihoz szerződne.

„Többé-kevésbé hozzászokott ahhoz, hogy a legtöbb dolgoban ő a főnök – nyilatkozta Ecclestone az Autocarnak. – Szerintem ha a Ferrarihoz menne és a második számú pilóta, akit egyébként ugyanúgy első számúnak tekintenek, továbbra is jól teljesít, akkor nem élné túl.

Pedig a jelek szerint van közös mindkét versenyzőben, Leclerc-t ugyanis nemrég a Ferrari által a közösségi médiában lebonyolított kérdezz-felelek során arról faggatták, hogy mit mondana a néhai háromszoros világbajnok Ayrton Sennának, ha találkozhatna vele. A monacói kifejtette, hogy nagyra tartja az 1994-ben tragikus körülmények között elhunyt brazilt, akit Hamilton bevallottan a példaképének tekint. „Valószínűleg megkérdezném tőle, hogy hol van a legközelebbi versenypálya” – válaszolta Leclerc.

A tehetségét féktelen munkabírással és győzni akarással kombinálta. Ez ösztönzőleg hatott rám, hogy én is keményen dolgozzak."

Hamiltonnak sokat jelent Senna, és a jelek szerint Leclerc is kedveli a néhai háromszoros világbajnokot Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

Ha pedig csak olyan pilóták közül kell idolt választani, akik korábban a Ferrarinál versenyeztek, Leclerc-nek nem is lehetett volna egyértelműbb a döntése.

Még kisfiú voltam, amikor olyan sok versenyt nyert, de nagyon jól emlékszem, hogy mennyire lenyűgözve ültem a tv előtt. Mindig ő volt az a pilóta, akire a legjobban odafigyeltem a közvetítések alatt."