Társoldalunk:
Hírlevél

Ecclestone: Hamilton nem élne túl a Ferrarinál Leclerc mellett

2020.04.10. 10:52

Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója szerint nem sok jó sülne ki abból, ha Lewis Hamilton Charles Leclerc csapattársa lenne a Ferrarinál, mivel a Scuderia inkább a monacói pilóta mellé állna.

Ameddig a Ferrari nem véglegesíti 2021-es pilótapárosát, vagy a Mercedes nem hosszabbít az idei év végén lejáró szerződésű Lewis Hamiltonnal, addig azok a pletykák és találgatások sem fognak elcsitulni, amelyek szerint a hatszoros világbajnok Maranellóban köthet ki.

Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója azt tanácsolta Sebastian Vettelnek, hogy ne maradjon a Scuderiánál, és keressen alternatívákat a jövőjére nézve. A 89 esztendős üzletember szerint azonban ha a Ferrari úgy dönt, hogy megszerzi Hamiltont Vettel helyére, abből előbbi nem fog jól kijönni.

A Ferrari a monacói mellé állna?Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Bryn Lennon

Több példát is láttunk már korábban arra, hogy adott csapatnál a feltörekvő ifjú titán borsot tört a rutinos világbajnok orra alá, legutóbb éppen Lewis Hamiltonnak sikerült ez 2007-ben a McLarennél, amikor újoncként legyőzte a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.

Ecclestone jóslata alapján valami hasonló történne a brittel, ha a Ferrarihoz szerződne.

„Többé-kevésbé hozzászokott ahhoz, hogy a legtöbb dolgoban ő a főnök – nyilatkozta Ecclestone az Autocarnak. – Szerintem ha a Ferrarihoz menne és a második számú pilóta, akit egyébként ugyanúgy első számúnak tekintenek, továbbra is jól teljesít, akkor nem élné túl. Ha a Ferrari beleszeret Leclerc-be, akkor ez történne, [Hamilonról] nem vennének tudomást."

Pedig a jelek szerint van közös mindkét versenyzőben, Leclerc-t ugyanis nemrég a Ferrari által a közösségi médiában lebonyolított kérdezz-felelek során arról faggatták, hogy mit mondana a néhai háromszoros világbajnok Ayrton Sennának, ha találkozhatna vele. A monacói kifejtette, hogy nagyra tartja az 1994-ben tragikus körülmények között elhunyt brazilt, akit Hamilton bevallottan a példaképének tekint. „Valószínűleg megkérdezném tőle, hogy hol van a legközelebbi versenypálya” – válaszolta Leclerc. Mindig is arról álmodtam, hogy versenyezhetek ellene és tanulhatok tőle. Nagy csodálója vagyok. A tehetségét féktelen munkabírással és győzni akarással kombinálta. Ez ösztönzőleg hatott rám, hogy én is keményen dolgozzak."

Hamiltonnak sokat jelent Senna, és a jelek szerint Leclerc is kedveli a néhai háromszoros világbajnokotForrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

Ha pedig csak olyan pilóták közül kell idolt választani, akik korábban a Ferrarinál versenyeztek, Leclerc-nek nem is lehetett volna egyértelműbb a döntése. Az én Ferrari-hősöm, és szerintem sok ember van ezzel még így, mindig is Michael Schumacher volt. Még kisfiú voltam, amikor olyan sok versenyt nyert, de nagyon jól emlékszem, hogy mennyire lenyűgözve ültem a tv előtt. Mindig ő volt az a pilóta, akire a legjobban odafigyeltem a közvetítések alatt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK