Hamilton összeveszett volna a Mercedes csapatfőnökével?

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Toto Wolff
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in parc ferme during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es istállójának csapatfőnöke reagált azokra a pletykákra, amelyek szerint a végül törölt Ausztrál Nagydíj előtt nézeteltérés alakult ki közte és Lewis Hamilton között.

A Forma-1-es idény még mindig nem kezdődött el, és egy ideig még nem is fog, a mezőny azonban egy verseny helyszínére így is elutazott, a szezonnyitó ausztrál futamot az utolsó pillanatban törölték, miután a McLaren egyik alkalmazottja koronavírusos lett, a csapat pedig visszalépett a részvételtől.

Lewis Hamilton azonban már a melbourne-i hétvége csütörtöki sajtótájékoztatóján is hangot adott annak, hogy nem érti, mit keresnek egyáltalán az országban, emiatt pedig olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a hatszoros világbajnok összeveszett Toto Wolff-fal, amiért az osztrák versenyezni akart.

Wolff állítja, szó sincs összeveszésről Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Végül a Mercedes is visszalépett azok közül, akik a futam megtartására szavaztak, ez azonban inkább a Daimler-vezér nyomásának, mintsem Wolff belátásának volt köszönhető. A címvédő istálló csapatfőnöke az Aston Martinhoz csatlakozása mellett most ezekre a szóbeszédekre is reagált, és kategorikusan cáfolta, hogy rosszban lenne Hamiltonnal.

– jelentette ki az Österreichnak. – A jövőnkről is naponta egyeztetünk, de semmi drámai hír nincs ezzel kapcsolatban. Minden arra utal, hogy ugyanúgy folytatjuk tovább, ahogy eddig."

Wolfftól megkérdezték azt is, pilótája miként viseli a jelenlegi helyzetet. „Sok minden van a fejében, de nem szeretnék ebbe belemenni. Sokat sportol és gondoskodik róla, hogy olyan fitt legyen, mint amilyen Ausztráliában volt" – felelte.

A koronavírus sem lassíthatja le a Mercedest?

Noha még nem tudni, hogy lesz-e 2020-as szezon, és ha igen, az milyen hosszú lehet, Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ügyvezető igazgatója arra számít, hogy bármennyi futamot is rendezzenek, ha meglesz az ehhez kellő nyolc, akkor Hamilton megnyeri hetedik vb-címét. „Nem hiszem, hogy mindez nagy különbséget jelentene Lewisnak, a futamok számától függetlenül is megnyerné a vb-címet, beszéljünk nyolc, tizenhat vagy húsz versenyről – nyilatkozta Ecclestone a BBC Radio Five Live-nak. – Ha világbajnokságnak fog számítani és nyer, akkor ugyanúgy beleszámít majd az eredményeibe és elmondhatja magáról, hogy ismét világbajnok lett. A borzasztó az, hogy mind a nyolc versenyt megnyerheti. Nem lenne valami szuper világbajnokság."

Hamilton ott folytatta volna, ahol Abu-Dzabiban abbahagyta? Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Hasonló véleményen van az idei évtől az Alfa Romeo tesztpilótájaként tevékenykedő Robert Kubica is.

Senkinek nem lesz könnyű az újrakezdés, de a Mercedes-Hamilton páros legyőzése sem" – jósolt a lengyel pilóta.