Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff mindent tagad az Aston Martinhoz szerződéséről

2020.04.06. 13:38

Először nyilatkozott Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es istállójának csapatfőnöke és ügyvezető igazgatója azokról a pletykákról, amelyek szerint az év végén elhagyja sikerei színhelyét, és a jövőre debütáló Aston Martinnál vállal valamilyen szerepet.

Toto Wolff szerződése az idei év végén lejár a Mercedesszel, sokan pedig már tudni vélik, hogy az osztrák üzletember jövőre az Aston Martin gyári csapatát fogja erősíteni, akár ügyvezető igazgatóként, akár részvényesként. Miután a Mercedes közleményben cáfolta ezeket a híreszteléseket, maga az érintett is megszólalt, és kijelentette, a rövid távú jövőjét jelenlegi pozíciójában képzeli el és nem tervez az Aston Martinnál semmilyen pozíciót sem betölteni.

Wolff egyelőre marad a MercedesnélForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

A pletykákat több tényező is táplálja, a lejáró szerződésű Wolff a hírek szerint nem ápol jó viszonyt a Daimler jelenlegi elnökével, az Aston Martinban részesedést vásároló, és azt saját F1-es csapatán keresztül a Forma-1-be hozó Lawrence Strollal viszont igen.

Wolff azonban állítja, pusztán barátok a kanadai milliárdossal.

„Stroll és csapata, [a Racing Point] a mi versenycsapatunk egyik nagy ügyfele. Motorokat, váltókat és felfüggesztés-részeket vásárolnak a Mercedestől. Mindemellett Lawrence évek óta jó barátom, függetlenül az üzleti kapcsolatunktól" – nyilatkozta Wolff az Österreichnek.

A csapatfőnök kifejtette, nem érti a pletykákat, amelyek szerint már az idei szezon kezdetén sem ő fog állni a Mercedes élén. „Most vagyok a nyolcadik évemben, imádom a sportot és ezt a csapatot. Ugyanakkor némileg meg vagyok lepve az események téli alakulása és különböző emberek viselkedése miatt. Természetesen ennek köze van a döntésemhez, hogy mihez kezdek 2020-ban és azután. Most a Mercedes Motorsport és a Forma-1-es csapat főnöke vagyok, és az is maradok, rövid távon semmi nem fog változni."

Egyelőre nem akarja otthagyni a sikercsapatotForrás: Daimler AG/Steve Etherington

Hogy mi lesz a hosszabb távval, arról egyelőre nem beszélt, csupán annyit árult el, hogy zajlanak az egyeztetések jelenlegi munkaadójával, valamint kizárta az Aston Martinhoz való csatlakozást. Nem leszek az Aston Martin ügyvezető igazgatója, és stratégiai befektetést sem fogok tenni a csapatban. A legtöbb erről szóló hírben valaki összeadott egyet meg egyet, és három jött ki eredménynek. Hogy mi a jelenlegi helyzetem? A részvételem a Mercedesnél szilárd, a szerződésem 2020 végéig szól, jelenleg is tárgyalások zajlanak arról, hogy mit szeretnénk közösen csinálni. Mindezt azonban háttérbe szorította a koronavírus. Most mindannyiunknak nagyobb problémákat kell megoldani, humán problémákat a vállalatainknál."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK