Vágólapra másolva!
Már készül a Forma-1 utáni éveire a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, de elárulta, nem izgatja különösebben, hogy mihez kezd, ha visszavonul a mezőnyből. Más autóversenyek és más foglalkozások is szóba jöhetnek a számára.

Újabb szerződésről tárgyal a Ferrarival a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, de egyelőre nem tudni, hogy marad-e jelenlegi csapatánál, és ha igen, meddig. A német pilóta 32 esztendős, gyerekkori hőse, Michael Schumacher 43 évesen vonult vissza végleg a versenyzéstől, míg a mezőny jelenlegi korelnöke, Vettel egykori csapattársa, Kimi Räikkönen 40 esztendős.

Ezek alapján Vettel még mindig hosszú pályafutásra készülhetne a Forma-1-ben, de az Autosportnak elárulta, már az is foglalkoztatja, hogy mihez kezd majd azután, hogy elhagyja a világbajnokság mezőnyét. Vettel ezúttal csak szakmai szempontokról beszélt, de közismert, hogy a magánéletét sem szorítja a háttérbe, feleségével három gyermeket nevelnek.

Vettel egyik hobbija, hogy motorkerékpárokat újít fel Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage Germany only/Hoch Zwei / Italy Photo Press

„Reálisan látva, tíz év múlva már nem leszek itt, ezért természetes, hogy az ember elkezd ilyeneken gondolkodni – szögezte le. – Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert talán több dolgot is kipróbálhatok, miután úgy döntök, hogy befejezem a versenyzést az F1-ben. Talán valami mással versenyzek majd, csinálok valami mást a motorsportok terén vagy

Vettelt nyilvánvalóan foglalkoztatja a téma, mert egy erre vonatkozó kérdést beválogatott egy rajongói kérdezz-felelek videóba is, ami a Ferrari Youtube-csatornáján jelent meg. Elárulta, a mérnöki pálya is vonzó a számára, de nem riad vissza attól sem, ha személyesen neki kell szerelnie a garázsban.

„Mielőtt elkezdtem profiként versenyezni és megkezdődött a pályafutásom, a középiskola befejezése után azt terveztem, hogy egyetemre megyek és gépészmérnöknek tanulok, úgyhogy ezt el tudom képzelni. Közben sok egyéb érdeklődésem is kialakult, de az még mindig érdekel, hogy megértsem, miként működnek dolgok.”

A német versenyző egyik hobbija, hogy veterán motorkerékpárokat restaurál, európai versenyekre is gyakran úgy utazik, hogy a motorhome-jától ilyen kétkerekűekkel megy a pályára. Elárulta, koronavírus ide vagy oda, még nem jutott el odáig, hogy munkához lásson, de reméli, hogy erre is sor kerül. „Ilyenkor talán jó is, ha kétkezi munkát végez az ember, és megjavít dolgokat, hogy ne bolonduljon meg” – mondta.