Társoldalunk:
Hírlevél

Eltűntek a jegyvásárlók, de a Magyar Nagydíj értékesítője nem aggódik

2020.04.04. 18:55

A koronavírus lecsengése után a szurkolók visszatérésére számít a Magyar Nagydíj és egyéb motorsport-események jegyértékesítője. Egy promóter szerint azonban gondot okozhat, hogy elhalasztották a szezon első harmadát.

Teljesen felborítja a Forma-1 és más sportesemények, köztük természetesen más motorsport-szakágak idei menetrendjét a koronavírus globális terjedése. A fertőzés miatt az ilyen jellegű események leálltak, F1-es nagydíjat legkorábban júniusban rendezhetnek, de a várakozások szerint ebből legjobb esetben is csak július lesz.

A helyzet természetesen nagyon súlyosan érinti a sportrendezvények szervezőit, hiszen nekik még az sem lenne megoldás, ha az F1 zártkapuk mögött újraindulna, de a Magyar Nagydíj jegyértékesítését is végző GPTicketshop.com ügyvezetője, Ariane Frank-Meulenbelt az Independentnek azt nyilatkozta, a jelenlegi helyzet rendeződésére számít.

A Magyar Nagydíj általában teltházas esemény, az idei verseny eredeti időpontja augusztus 2.Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Mullan

„A jegyértékesítés visszaesett, tulajdonképpen le is állt mindenféle motorsport-eseményre, világszerte. Az emberek most érthető módon más dolgok miatt aggódnak, mint az F1 vagy a MotoGP, és senki sem tudja, hogy mikor és hol lehet újra elkezdeni a versenyzést, illetve, hogy mikor tér vissza a szabad utazás lehetősége.”

„Ez, ötvözve a globális gazdaság leállásával nem ideális helyzet a jegyértékesítés szempontjából. Ettől függetlenül optimisták maradunk, hogy ha lelassul a világjárvány vagy véget ér, akkor visszatérünk a normális értékesítési eredményekhez. Azt majd meglátjuk, hogy ez 2020 második fele vagy 2021 során történik meg.”

Egy meg nem nevezett promóter elárulta, az évnek ebben a szakaszában már a jegyeik többsége gazdára talál, leginkább olyan vevők körében, akik távolról utaznak el megnézni a versenyt, ezért szállást is foglalnak és megtervezik a kirándulást. „A foglalások 80 százaléka 4 hónapnál régebbi, úgyhogy a legfőbb értékesítési időszak számunkra most van” – árulta el.  

Reális lehetőség, hogy a Brit Nagydíjjal kezdődik a szezon, de ez is nehezen elképzelhető szurkolók nélkülForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Egy másik rendezőt az aggasztotta, hogy mivel átütemezik a szezon elejére tervezett versenyeket (sőt, Ausztrália és Monaco el is marad), ezért a közönség szerinte kevésbé lesz felcsigázva a futamok előtt, bár arra nem tért ki, hogy napjainkban világszerte emberek milliói kénytelenek nélkülözni az élő sportesemények által nyújtott szórakozási lehetőségeket.  

„A későbbi versenyek részesülnek a szezon elején kialakuló izgalomból és tájékozottságból. Támaszkodunk arra, hogy az emberek izgatottá válnak, amikor látják a versenyeket a tévében. Ausztrália nagyon jót tesz nekünk – utalt egy normális szezonkezdetre. – Amint a szezon elkezdődik, az emberek is odafigyelnek, de ha nincs szezon, nincs odafigyelés sem. Nem lesz ugyanaz, ha a szezon nem kezdődik el júliusig. Minden verseny hozzátesz a mi futamunkhoz is.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK