Társoldalunk:

Vettelt nem csak a pénz hajtja az új szerződése ügyében

2020.04.02. 11:17

Megkezdődtek a tárgyalások a Ferrari és a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel között az idén lejáró szerződés meghosszabbításáról. A német pilóta óvatosan fogalmaz, de jelezte, hogy nem csak a pénzügyek fontosak a számára.

Miután Charles Leclerc és Max Verstappen meghosszabbította a szerződését a Forma-1 előző téli szünete során, az átigazolási piac legnagyobb kérdése az lett, hogy mi lesz Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel. A brit pilóta és a Mercedes célozgatott arra, hogy a folytatásra törekednek, és a Ferrari csapatfőnöke is kinyilvánította, hogy meg akarják tartani Vettelt.

Ennek feltételei azonban nem tisztázottak, főleg azért, mert a négyszeres világbajnok tavaly meglepetésre alulmaradt az ifjú Leclerc ellen, újabb vezetői hibákat követett el, a fizetése viszont valószínűleg csak Hamilton honoráriumától marad el.

Vettel eddig öt szezont töltött a FerrarinálForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A Sky Italia nemrég egy később törölt cikkben arról számolt be, hogy a Ferrari jelentős fizetéscsökkentéssel hosszabbítana csak Vettellel, aki barátja, Bernie Ecclestone szerint jobban tenné, ha visszavonulna vagy átigazolna a McLarenhez, vagyis mindenképpen elhagyná Maranellót.

A 32 esztendős versenyző nagyon burkoltan fogalmazott, de arra célzott, hogy nem feltétlenül a pénz motiválja a következő szerződése kapcsán.

„Az a kérdés, hogy mi hajtja az embert – nyilatkozta Vettel az Autosportnak. – Ez rendben van. Ha a pénz motivál valakit, akkor az nagyon messzire juttathatja és nagyon sikeressé teheti. Rengeteg sportoló és üzletember van, akik a pénzt hajtják. Szerintem inkább az a kérdés, hogy az emberek ismerik-e a megelégedés érzését. Ez nem csak a Forma-1-re igaz.”

Nyerni szeretne a Ferrarival, de kérdéses, hogy ez sikerül-eForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Az F1-es versenyzőket olykor bírálják, mert bár ők a sportág hősei, a sztárpilóták elképesztő, évente 40-50 millió dollárra becsült fizetéseket is bezsebelhetnek, ez alól a világbajnoki címei révén az elitbe kerülő Vettel sem kivétel. A német pilóta ázsiója akkor ugrott meg igazán, amikor a Red Bulltól a Ferrarihoz igazolt, de arra utalt, hogy már keresett eleget.

Bizonyos szempontból az életünket tesszük kockára, ezt valamilyen formában el kell ismerni  

– utalt a magas fizetésre. – A pályafutásunk is rövidebb néhány másik karriernél. Szerintem az a legfontosabb dolog, hogy az ember boldog legyen, ez a kulcs. Az F1 persze kissé cirkuszi, sok pénz forog benne, és ez hajlamos elkényeztetni az embereket. Alapvetően ez szerintem így is van, de ahogy elmondtam, az a kérdés, hogy valaki megérzi-e, hogy van elegendő.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK