Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso és a Ferrari is adományokkal segíti a koronavírus elleni harcot

2020.04.02. 09:15

Miközben a brit F1-es csapatok gőzerővel dolgoznak különböző orvosi eszközök fejlesztésén, Fernando Alonso, a Ferrari és az olasz gyártó beszállítója, a Brembo is adományokkal segíti a koronavírus elleni védekezést.

A koronavírus terjedése az élet számos területét a háttérbe szorította, egyebek mellett a sportvilág, így a Forma-1 is parkolópályára került. A brit csapatok azonban az F1 technikai igazgatója, Pat Symonds irányítása alatt orvosi eszközök fejlesztésébe és gyártásába kezdtek, mások pedig anyagi vagy egyéb forrásokkal segítik a védekezést.

A Ferrariban is komoly részesedéssel rendelkező Agnelli-család az elsők között vállalt szerepet az olaszországi válságkezelés támogatásában, és a gyártó külön is adományozott egy mentőautót az AUSL Modena nevű szervezetnek, ami a járvány által kiemelten sújtott Emilia-Romagna tartományban működik.

„Elismerésül az orvosok, ápolók és önkéntesek nap mint nap végzett, kivételes munkájáért, a Ferrari egy mentőautót adományozott az AUSL Modenának, hogy segítse a koronavírus elleni küzdelmet. A járvány elleni harcban is összefogunk az egész orvosi közösséggel” – jelent meg a gyártó Twitter-csatornáján.

Jelentős összeget, 1 millió eurót ajánlott fel a fékrendszereket gyártó Brembo is, a súlyos helyzettel küzdő Bergamóban egy kórházat, egy alapítványt és egy kutatóközpontot támogatnak.  

A Papa Giovanni XXIII kórház, a FROM alapítvány és a Mario Negri intézet együttesen három kutatást folytat, már létező klinikai tesztek eredményei alapján. A Brembo közlemény szerint „ez a közös erőfeszítés hamarosan hatékony megoldásokat eredményezhet a vírus megfékezése érdekében, jelentősen csökkentve a kórházi ellátásra szoruló betegek számát.”

Alberto Bombassei, a Brembo elnöke hozzátette, először a bergamói kórház intenzív osztályát támogatták, most viszont azért összpontosítanak a kutatásra, hogy „viszonylag rövid időn belül” gyógymódot lehessen találni a COVID-19 kezelésére. „Mi is kutatás útján működünk, és abban hiszünk, hogy az ilyen időkben ez lehet az egyetlen út a hatékony megoldás felé” – tette hozzá.

A korábbi kétszeres F1-es és a sportautó-világbajnok Fernando Alonso is lépett, 4.000 védőruhát és 300.000 maszkot adományozott az UNICEF révén egészségügyi dolgozóknak.   

„Ezekben a kényes pillanatokban köszönjük Önöknek a fáradhatatlan munkát, amit mindig végeznek. A spanyol UNICEF-nél már megvásároltuk a sürgős és szükséges fertőtlenítőszereket, de minden segítség jól jön” – írta Alonso a Twitteren, és másokat is adományozásra buzdított. Hasonlóan járt el Lando Norris is, aki néhány nappal ezelőtt 12 ezer dollárt gyűjtött videojátékozás közben, ezért vállalta, hogy csütörtökön kopaszra nyíratja a haját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK