Társoldalunk:

Massa: A Ferrari részéről hiba lenne Hamilton szerződtetése

2020.03.30. 09:12

A Ferrarinál nyolc éven át versenyző Felipe Massa szerint hiba lenne egykori munkaadójától, ha szerződtetné Lewis Hamiltont. A brazil pilótának arra is van javaslata, hogy kire cserélhetnék le inkább Sebastian Vettelt.

Előbb-utóbb minden valamire való Forma-1-es pilótának a karrierjében eljön a pillanat, hogy lehetősége adódik a Ferrarinál versenyezni. Sokan emiatt úgy gondolják, hogy a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton sem fog úgy visszavonulni, hogy ne próbált volna meg a maranellóiakkal is felérni a csúcsra.

Kérdés, hogy még ha ő szeretne is a Scuderiához szerződni akár már jövőre – miután az idei szezon végén lejár a szerződése a Mercedesszel – a vörösök akarják-e a soraikban tudni. A csapatnál 2006 és 2013 között versenyző, 2008-ban a világbajnoki címet kis híján Hamilton elől elhappoló Felipe Massa szerint egykori munkaadója jobban járna, ha nem igazolná le a britet.

Leclerc megsínylené, ha Hamilton lenne a csapattársa?Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Legutóbb az 1995-ös szezonban fordult elő olyan, hogy a Ferrarinál nem versenyzett legalább egy világbajnok. Amennyiben Sebastian Vettel nem marad jövőre, könnyen előfordulhat, hogy a maranellóiak megpróbálnak lecsapni Hamiltonra.

Massa azonban óva inti egykori csapatát attól, hogy összeeressze Hamiltont és Leclerc-t.

„Binotto helyében nem változtatnék. Remek az egyensúly a jelenlegi párosban Charles tehetsége és Sebastian Vettel négy világbajnoki címe között – nyilatkozta a brazil a Corriere dello Sportnak. – Azonban ha változtatnom kellene, akkor Ricciardót választanám. Nagyon erős, és mindig izgalmas nézni, ahogy versenyez. Véleményem szerint Hamiltont hiba lenne szerződtetni, mentálisan megsemmisítheti Leclerc-t és lelassíthatja a fejlődését."

Továbbra is lehet csapatutasítás

Vettel és Leclerc alapvetően jól kijönnek egymással, a tavalyi szezon azonban így is eredményezett némi súrlódást a csapatban, különösen az Orosz Nagydíjon és a Brazíliában történtek. Mattia Binotto csapatfőnök azonban a továbbiaban is kitart amellett, hogy nincs első és második számú pilóta, két versenyzője megküzdhet egymással, noha adott esetben ezután is korlátozhatják őket.

A Ferrari továbbra sem riad meg a csapatutasítástólForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Ami tavaly történt, mindkettejüknek fontos volt. Megbeszéltük és tisztáztuk, hogy mire számítok. A csapat érdeke a legfontosabb, a konstruktőri bajnokság kulcskérdés. Szabadon versenyezhetnek, de ez nem azt jelenti, hogy a csapat érdekében nem alkalmazhatunk csapatutasítást – nyilatkozta a svájci csapatfőnök a Forma-1 hivatalos honlapjának. – Azonban ha a csapat jól teljesít, a pilóták profitálni fognak belőle. Két okos srácról beszélünk, már jobban ismerik egymást. A tavaly történtek után lehetőségünk volt átlátható módon megbeszélni mindent, ilyenkor pedig az ember jobban megismeri a másikat. Növelnünk kell a bizalmat és a magabiztosságot a csapatban és a versenyzők között is, ez segíteni fog."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK