Társoldalunk:

Hamilton: A karantén olyan, mint a fogságban élő állatok helyzete

2020.03.29. 11:20

Lewis Hamilton úgy véli, a napjaikat jelenleg bezártságban töltő emberek most átérezhetik, milyen helyzetben vannak a fogságban lévő állatok. A hatszoros világbajnok szeretné, ha a jövőben minél kevesebben látogatnák az állatkerteket, illetve a cirkuszokat.

A koronavírus-járvány miatt számos országban kijárási tilalmat rendeltek el, vagy legalábbis a kormány javasolja, hogy a lakosság lehetőség szerint maradjon otthon és minél kevesebb emberrel érintkezzen. Utóbbira Lewis Hamilton is törekedett az elmúlt időszakban, miután két, később pozitív tesztet produkáló hírességgel is találkozott.

A brit pilóta a melbourne-i szezonnyitó lefújása után nem is utazott haza, hanem Ausztráliában vonult önkéntes karanténba, ahol többször is megosztotta gondolatait a kialakult helyzetről. A Mercedes versenyzője úgy véli, a jelenlegi szituáció párhuzamba állítható a fogságban élő állatok sorsával.

Hamilton párhuzamot lát a jelenlegi helyzet és a fogságban élő állatok közöttForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

„Ha most otthon, bezártságban vagy, talán kicsit átérzed a fogságban lévő, saját életüktől megfosztott állatok helyzetét – írta saját Instagram-oldalán, a szöveg fölé pedig egy ketrecben lévő panda képe képét csatolta. –

Kérlek, a jövőben semmilyen állatkertbe vagy cirkuszba ne menjetek, mert a pénzetekkel ezt támogatnátok!”

Hamiltonról köztudott, hogy nagy állatvédő, többek között ezért is váltott vegán életmódra. Év elején Ausztrália számos pontján tombolt a bozóttűz, amelyben rengeteg állat pusztult el, a 35 éves pilóta pedig ekkor is leszögezte, hogy mély fájdalmat érez emiatt.

Hamilton Melbourne-be utazása előtt ellátogatott egy ausztráliai nemzeti parkba

Hamilton elköteleződése tettekben is megmutatkozik: a bozóttüzek idején 150 millió forintot adományozott különböző szervezeteknek, Melbourne-be utazása előtt pedig ellátogatott a Blue Mountains nevű, Sydney közelében található nemzeti parkba. Elmondása szerint ezt már korábban is meg akarta tenni, hogy első kézből lássa a károkat, de azelőtt nem volt rá ideje.

A repülőtérről kétórás autóút vezetett oda, ezalatt pedig szépen lassan megjelentek az égett fák, amerre a szem ellát.

Gyönyörű hely, és azóta [az élővilág] újra elindult a fejlődés útján. Meglátogattam a Wires [Wildlife Rescue] szervezetet, amely végig segített a tűz miatt szenvedő állatokon. Az akcióban számos, a környéken lakó ember vett részt önkéntesen, ami fantasztikus, ők az igazi hősök” – magyarázta még a melbourne-i hivatalos FIA-sajtótájékoztatón.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK