Társoldalunk:

Marko: Jó lenne, ha Verstappen még most elkapná a koronavírust

2020.03.24. 18:12

Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója szerint az lenne a legjobb, ha Max Verstappen minél hamarabb megfertőződne a koronavírussal, mert akkor a szezon során már nem kellene ettől tartania.

A koronavírus-járvány az egész világra nagyon komoly hatással van, a lakosság jelentős része még soha életében nem tapasztalt hasonlót. Ez Európára különösen igaz, ennélfogva természetes, hogy az emberek eltérő módon reagálnak rá. Az F1-es mezőny tagjai is másképp kezelik a kialakult helyzetet.

Lewis Hamilton például legutóbb az ellen kelt ki, hogy sokan még mindig felelőtlenül viselkednek, és ezzel másokat is veszélybe sodornak. A hatszoros világbajnok ugyanakkor saját magát látszólag nem félti, legalábbis annak ellenére nem végeztetett koronavírustesztet, hogy két fertőzöttel is találkozott.  

Verstappen nagyon fél a koronavírustólForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Hamiltonnal ellentétben Max Verstappen teljesen megrémült attól a gondolattól, hogy esetleg ő is megbetegedhet, legalábbis Helmut Marko, a Red Bull osztrák tanácsadója arról számolt be, hogy a csapat sztárpilótája nagyon fél. „Telefonon elmondta nekem, retteg attól, hogy elkaphatja a vírust” – nyilatkozta a Kronen Zeitungnak. 

Az lenne a legjobb, ha még most megfertőződne, hiszen 22 éves, nincs a veszélyeztetett korosztályban, utána pedig jobb esélyekkel vágna neki a világbajnoki küzdelemnek, hiszen a szervezete immunissá válna a vírussal szemben.”  

Ha megfertőződne, kora és edzettsége miatt Verstappen vélhetően jobb eséllyel győzné le a vírust, még az sem kizárt, hogy a tünetei sem lennének komolyak. Marko álláspontja azért is megkérdőjelezhető, mert a vírushordozók akár napokig sem mutatnak tüneteket, de közben is megfertőzhetnek másokat, beleértve olyanokat is, akiket az életkoruk vagy az egészségi állapotuk miatt már a veszélyeztetettek közé kell sorolni.

Marko nyilatkozata nem magyarázható tudományos érvekkelForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Ráadásul, a kutatások egyelőre azt sem bizonyították, hogy aki egyszer elkapta a koronavírust, az immunissá válik, tehát Verstappen esetében sem lenne garancia a továbbiakra nézve az, ha most fertőzötté válna.

A McLaren Melbourne-ben ragadt csapattagjai hazamehettek

Miután Melbourne-ben a McLaren egyik csapattagja pozitív koronavírustesztet produkált, az istálló visszalépett az Ausztrál Nagydíjtól, hogy aztán a szervezők a teljes programot töröljék. A paddock nagy része haza is repült, azonban az érintett személynek, valamint további 14 alkalmazottnak karanténba kellett vonulnia, így ők a helyszínen ragadtak. Szolidaritásból csatlakozott hozzájuk Andreas Seidl csapatfőnök is, ő azonban már korábban elhagyta Ausztráliát.

Hazaengedték a McLaren karanténban lévő alkalmazottaitForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Charles Coates

Jennie Gow, a BBC tudósítója a mai napon arról számolt be, hogy véget ért a karantén a wokingiak munkatársainak, akik 12 nap után hazamehetnek Melbourne-ből. A Twitteren közzétett beszámoló arra nem tér ki, hogy a megbetegedett csapattag meggyógyult-e már, így elképzelhető, hogy neki még várnia kell egy kicsit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK