Társoldalunk:

Az F1 elnöke ígéri, nyártól elindul a világbajnokság

2020.03.24. 07:36

Nyílt levélben biztatta a Forma-1 rajongóit a sportág kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media elnök-vezérigazgatója, Chase Carey. Az amerikai üzletember nyári rajtot, jelentősen átalakított menetrendet, kiterjesztett szezont és 15-18 versenyt ígért.

A koronavírus világszintű fenyegetése miatt továbbra is bizonytalanság övezi a Forma-1 idei szezonjának megrendezését, hétfőn hivatalosan elhalasztották a június 7-én esedékes Azeri Nagydíjat, így a versenyzés legkorábban június 14-én, Kanadában rajtolhat. A helyzet viszont folyamatosan változik, erre figyelmeztetett az F1 elnök-vezérigazgatója is.

Chase Carey nyílt levélben szólt a sportág iránt érdeklődőkhöz, nyomatékosította, hogy bár „senki sem tudja, pontosan mikor fog javulni a helyzet, javulni fog, és amikor ez megtörténik, készen fogunk állni arra, hogy ismét versenyezzünk. Mindannyian elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a rajongóink számára megrendezzük a 2020-as világbajnokságot.”

Chase Carey szerint a lehető leghamarabb lesz Forma-1Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Charles Coates

Az amerikai üzletember szerint nagyon valószínű, hogy további versenyeket is el kell halasztani, de „mi és a partnereink is teljesen arra számítunk, hogy a szezon valamikor a nyár folyamán el tud kezdődni, átalakított versenynaptárral, 15-18 futammal.” Carey kitért arra is, hogy a nyári leállást előrehozták márciusra és áprilisra, kitolják az eredetileg november végén záruló szezont, és

a versenyek tényleges sorrendje, valamint dátumai jelentősen eltérnek az eredeti 2020-as naptártól.” 

A cégvezető elismerte, jelenleg nem lehet meghatározni ennél pontosabb menetrendet, de a következő hónap során arra számít, hogy tisztul a kép a rendező országok helyzetével, valamint az utazási lehetőségekkel kapcsolatban. Addig is új kezdeményezésekkel kísérleteznek, például az esport-versenyekkel, valamint „egyéb kreatív megoldásokkal.”

A Forma-1, a csapatok és az FIA együttműködik a legfőbb érdekeltekkel, és teljesen elkötelezettek vagyunk, hogy a lehető legkorábbi időpontban visszatérjünk a pályákra, és megkezdjük a 2020-as szezont.”

„Továbbra is fogadjuk az egészségügyi hatóságok és szakértők javaslatait, mivel a legfőbb prioritás a biztonság és az egészség a rajongóink, az általunk meglátogatott közösségek, és a Forma-1 családtagjai számára. Meggyőződésünk, hogy átvészeljük ezt az időszakot, lesznek szebb napjaink, és biztosítjuk, hogy mindenki, aki bármilyen szinten kitart a sportág mellett, honorálva érzi majd magát.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK