Hamilton nem teszteltette magát koronavírusra, noha lett volna rá indoka

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP speaks to the media during a press conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton tudatta a világgal, hogy szervezete annak ellenére nem mutat koronavírusra utaló jeleket, hogy két olyan hírességgel is találkozott, akiről később kiderült, hogy elkapta a fertőzést. A brit pilóta nem akarta ellenőriztetni magát, mondván másoknak nagyobb szüksége van a tesztekre.

Az Ausztrál Nagydíj után olyan szóbeszédek kaptak szárnyra, hogy Lewis Hamilton esetleg elkaphatta a koronavírust, mivel korábban fertőzöttekkel érintkezett. A Mercedes pilótája március 4-én részt vett egy londoni jótékonysági eseményen, ahol Sophie Trudeau-val, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök feleségével, valamint Idris Elba brit színésszel is találkozott, utóbbi a fotó tanúsága szerint át is karolta a pilótát. Később Trudeau-ról és Elbáról is kiderült, hogy fertőzöttek. Hamilton mindenkit megnyugtatott, hogy neki semmilyen panasza nincsen.

Lewis Hamilton (and Idris Elba) next to Sophie Trudeau last week in London. She tested positive for Covid-19 last night. from r/formula1
Hamilton Sophie Trudeau-val (balra) és Idris Elbával (jobbról a második) is találkozott

„Szeretném tudatni veletek, hogy jól vagyok, egészségesnek érzem magam, és naponta kétszer edzek – írta saját Twitter-oldalán. – 17 nap telt el azóta, hogy Sophie-val és Idrisszel voltam, és nincsenek tüneteim. Idrisszel többször is beszéltem [az esemény után], és örömmel hallom, hogy jól van.”

Hamilton viszont nem vizsgáltatta meg magát, így teljességgel nem zárható ki, hogy nem kapta el a vírust, mivel az nem mindenkinél mutat tüneteket, előfordul, hogy gyakorlatilag észrevétlen marad, ebben az esetben pedig csak több negatív teszt esetén lehet megbizonyosodni, hogy az adott személy nem fertőzött. „Az orvosommal ellenőriztük, hogy szükséges-e elvégezni a tesztet.

Az már érdekesebb kérdés, hogy miután Trudeauról március 13-án kiderült, hogy fertőzött, az Ausztrál Nagydíj lefújása után még Melbourne-ben maradó Hamilton miért érezte szükségét annak, hogy az önkéntes karantén helyett elmenjen falat mászni, majd szörfözni is, utóbbinál saját Instagram-posztja szerint is más emberekkel érintkezve.

Hamiltonon nem végeztek koronavírus-tesztet Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

Egyelőre az F1-es mezőny többi tagjáról sem derült ki, hogy átestek-e a teszten, és ha igen, milyen kimenetellel. Az egyetlen kivétel Carlos Sainz, aki Hamiltonhoz hasonlóan találkozhatott fertőzöttel, hiszen a szezonnyitót pont egy McLaren-csapattag pozitív tesztje miatt halasztották el.

A spanyol pilóta negatív eredményt produkált, de azért elővigyázatosságból önkéntes karanténba vonult otthonában.

Hamilton a melbourne-i hivatalos sajtótájékoztatón, valamint az Ausztrál Nagydíj lefújása után is felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki vegye komolya a járvány, legutóbb pedig a követőihez szólt emiatt.

Emellett a rendszeres kézmosás is szükséges, méghozzá vízzel és szappannal, legalább 20 másodpercig.”