Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton nem teszteltette magát koronavírusra, noha lett volna rá indoka

2020.03.23. 08:54

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton tudatta a világgal, hogy szervezete annak ellenére nem mutat koronavírusra utaló jeleket, hogy két olyan hírességgel is találkozott, akiről később kiderült, hogy elkapta a fertőzést. A brit pilóta nem akarta ellenőriztetni magát, mondván másoknak nagyobb szüksége van a tesztekre.

Az Ausztrál Nagydíj után olyan szóbeszédek kaptak szárnyra, hogy Lewis Hamilton esetleg elkaphatta a koronavírust, mivel korábban fertőzöttekkel érintkezett. A Mercedes pilótája március 4-én részt vett egy londoni jótékonysági eseményen, ahol Sophie Trudeau-val, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök feleségével, valamint Idris Elba brit színésszel is találkozott, utóbbi a fotó tanúsága szerint át is karolta a pilótát. Később Trudeau-ról és Elbáról is kiderült, hogy fertőzöttek. Hamilton mindenkit megnyugtatott, hogy neki semmilyen panasza nincsen.

Hamilton Sophie Trudeau-val (balra) és Idris Elbával (jobbról a második) is találkozott

„Szeretném tudatni veletek, hogy jól vagyok, egészségesnek érzem magam, és naponta kétszer edzek – írta saját Twitter-oldalán. – 17 nap telt el azóta, hogy Sophie-val és Idrisszel voltam, és nincsenek tüneteim. Idrisszel többször is beszéltem [az esemény után], és örömmel hallom, hogy jól van.”

Hamilton viszont nem vizsgáltatta meg magát, így teljességgel nem zárható ki, hogy nem kapta el a vírust, mivel az nem mindenkinél mutat tüneteket, előfordul, hogy gyakorlatilag észrevétlen marad, ebben az esetben pedig csak több negatív teszt esetén lehet megbizonyosodni, hogy az adott személy nem fertőzött. „Az orvosommal ellenőriztük, hogy szükséges-e elvégezni a tesztet. Az igazság azonban az, hogy korlátozott számú eszköz áll rendelkezésre, és vannak, akiknek erre nagyobb szüksége van, mint nekem, pláne úgy, hogy egyáltalán nem voltak tüneteim.”

Az már érdekesebb kérdés, hogy miután Trudeauról március 13-án kiderült, hogy fertőzött, az Ausztrál Nagydíj lefújása után még Melbourne-ben maradó Hamilton miért érezte szükségét annak, hogy az önkéntes karantén helyett elmenjen falat mászni, majd szörfözni is, utóbbinál saját Instagram-posztja szerint is más emberekkel érintkezve.

Hamiltonon nem végeztek koronavírus-tesztetForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

Egyelőre az F1-es mezőny többi tagjáról sem derült ki, hogy átestek-e a teszten, és ha igen, milyen kimenetellel. Az egyetlen kivétel Carlos Sainz, aki Hamiltonhoz hasonlóan találkozhatott fertőzöttel, hiszen a szezonnyitót pont egy McLaren-csapattag pozitív tesztje miatt halasztották el.

A spanyol pilóta negatív eredményt produkált, de azért elővigyázatosságból önkéntes karanténba vonult otthonában.

Hamilton a melbourne-i hivatalos sajtótájékoztatón, valamint az Ausztrál Nagydíj lefújása után is felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki vegye komolya a járvány, legutóbb pedig a követőihez szólt emiatt.

A legfontosabb, hogy mindenki maradjon pozitív hangulatban, tartson megfelelő távolságot az emberektől, vagy ha kell, szigetelje el magát.

Emellett a rendszeres kézmosás is szükséges, méghozzá vízzel és szappannal, legalább 20 másodpercig.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK