Társoldalunk:

Egymásnak üzenget Alonso és a volt spanyol szövetségi kapitány

2020.03.20. 10:58

A spanyol sportélet két ismert alakja, a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso és Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-váltogatott korábbi szövetségi kapitánya eltérő véleménnyel van a koronavírus elleni védekezésről. Alonso magára vette a veterán szakvezető bírálatát.

Olaszország mellett jelenleg Spanyolország a koronavírus által legsúlyosabban érintett európai ország. Természetesen a helyi közéletet, beleértve a helyi sportvilágot is foglalkoztatja a járvány elleni védekezés. Néhány nappal ezelőtt a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso bírálta a spanyol kormányt, értetlenségének adva hangot az elmaradó intézkedések miatt.

Ez még azelőtt történt, hogy az országban kihirdették a szükségállapotot. Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azonban már ezután fogalmazott meg kritikát Alonso szavai miatt, ami szemmel láthatóan nem esett jól a pilótának.

Alonso kritizálta a kormánytForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Charles Coates

„Meg vagyok döbbenve, hogy majd akkor reagálunk, amikor változik a helyzet. Itt, Spanyolországban más lesz? A tüneteket mutató emberek ne menjenek az utcára. És a többiekkel mi lesz? Menjenek parkokba és bárokba? – elégedetlenkedett a 38 esztendős sportoló Instagram-sztoriban közétett írásában még azelőtt, hogy szigorú intézkedéseket vezetett be a spanyol kormány, sokak szerint már túl későn. – Az intézkedések terén lemaradóban vagyunk más országokhoz képest" – írta akkor a pilóta.

Alonso arra is buzdította honfitársait, hogy felelősségteljesen viselkedjenek, mert az egyéni tettekkel lehet elkerülni, hogy összeomoljon az egészségügyi rendszer.Nem csak az a lényeg, hogy ne betegedjünk meg, hanem hogy ne is fertőzzünk. Mindenki a maga területén legyen felelős magáért és a környezetéért. Ez nem magánügy, hanem csapatmunka, mindannyiunk részéről."

Alonso szavaira reflektált Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya és a Real Madrid korábbi vezetőedzője a Radio Cope El Partizado című műsorában, jóval a szükségállapot kihirdetése után. Láttam, hogy egyesek továbbra is azt kifogásolják, hogy a kormány rosszul kezeli a helyzetet és túl későn vezetett be bizonyos intézkedéseket. Ezeket a szavakat külföldön is idézik. Ezzel nem akarok bántani senkit, általánosságban beszélek, nem valaki ellen. Nagyon bonyolult a jelenlegi helyzet, megértőnek kell lennünk a hatóságokkal" – védte meg a kormányt a 69 éves del Bosque.

Del Bosque nem említette név szerint Alonsót, de egyértelműen neki címezte a szavaitForrás: NurPhoto via Getty Images/Gabriel Maseda/NurPhoto/Nurphoto

A kétszeres világbajnoknak azonban szemmel láthatóan nem tetszett, hogy neves honfitársa megjegyzéseket tett a mondandójára, így a visszavágás sem maradhatott el. „Ezt már hat nappal ezelőtt mondtam – utalt arra, hogy akkor még más volt a spanyolországi helyzet. – Azért tettem, hogy felhívjam az emberek figyelmét az otthonmaradásra. Nincs fogalmam a vírusról, és úgy egyáltalán semmiről. Ne aggódjanak, többet nem fog érdekelni ez az egész. Egyébként örülök, hogy most már mindannyian ezt mondjuk, engem csak ez érdekel. Mindenki maradjon otthon!"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK