Egymásnak üzenget Alonso és a volt spanyol szövetségi kapitány

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren, Abu-dzabi Nagydíj, 2018
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 25: Fernando Alonso of Spain and McLaren F1 looks on before the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 25, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A spanyol sportélet két ismert alakja, a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso és Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-váltogatott korábbi szövetségi kapitánya eltérő véleménnyel van a koronavírus elleni védekezésről. Alonso magára vette a veterán szakvezető bírálatát.

Olaszország mellett jelenleg Spanyolország a koronavírus által legsúlyosabban érintett európai ország. Természetesen a helyi közéletet, beleértve a helyi sportvilágot is foglalkoztatja a járvány elleni védekezés. Néhány nappal ezelőtt a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso bírálta a spanyol kormányt, értetlenségének adva hangot az elmaradó intézkedések miatt.

Ez még azelőtt történt, hogy az országban kihirdették a szükségállapotot. Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azonban már ezután fogalmazott meg kritikát Alonso szavai miatt, ami szemmel láthatóan nem esett jól a pilótának.

Alonso kritizálta a kormányt Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Charles Coates

„Meg vagyok döbbenve, hogy majd akkor reagálunk, amikor változik a helyzet. Itt, Spanyolországban más lesz? A tüneteket mutató emberek ne menjenek az utcára. És a többiekkel mi lesz? Menjenek parkokba és bárokba? – elégedetlenkedett a 38 esztendős sportoló Instagram-sztoriban közétett írásában még azelőtt, hogy szigorú intézkedéseket vezetett be a spanyol kormány, sokak szerint már túl későn. – Az intézkedések terén lemaradóban vagyunk más országokhoz képest" – írta akkor a pilóta.

Alonso arra is buzdította honfitársait, hogy felelősségteljesen viselkedjenek, mert az egyéni tettekkel lehet elkerülni, hogy összeomoljon az egészségügyi rendszer.

Alonso szavaira reflektált Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya és a Real Madrid korábbi vezetőedzője a Radio Cope El Partizado című műsorában, jóval a szükségállapot kihirdetése után.

Ezzel nem akarok bántani senkit, általánosságban beszélek, nem valaki ellen. Nagyon bonyolult a jelenlegi helyzet, megértőnek kell lennünk a hatóságokkal" – védte meg a kormányt a 69 éves del Bosque.

Del Bosque nem említette név szerint Alonsót, de egyértelműen neki címezte a szavait Forrás: NurPhoto via Getty Images/Gabriel Maseda/NurPhoto/Nurphoto

A kétszeres világbajnoknak azonban szemmel láthatóan nem tetszett, hogy neves honfitársa megjegyzéseket tett a mondandójára, így a visszavágás sem maradhatott el. „Ezt már hat nappal ezelőtt mondtam – utalt arra, hogy akkor még más volt a spanyolországi helyzet. – Azért tettem, hogy felhívjam az emberek figyelmét az otthonmaradásra.

Egyébként örülök, hogy most már mindannyian ezt mondjuk, engem csak ez érdekel. Mindenki maradjon otthon!"