A Ferrari tárgyal Vettellel, átalakították a fejlesztési tervet

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Scuderia Ferrari, Sebastian Vettel
Ferrari's German driver Sebastian Vettel (C) walks down pit lane at the Albert Park circuit ahead of the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 11, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A koronavírus miatt leállt a Ferrari, de a csapatot nem bénította meg a helyzet, készülnek az átalakított szezonra és zajlanak a tárgyalások Sebastian Vettel szerződéshosszabbításáról is.

Hétfőtől önkéntesen, csütörtöktől pedig az előrehozott nyári szünet miatt formálisan is leállt a Ferrari F1-es csapata, miután a koronavírus teljesen felborította az idei Forma-1-es szezont. Az élet viszont nem állt meg a Scuderiánál, Mattia Binotto az F1.com-nak elmondta, a gyárbezárás előtt különböző forgatókönyvek szerint átalakították a fejlesztési terveiket, de elismerte, várni kell, hogy letisztuljon a helyzet. Addig is, támogatják az F1 és az FIA döntéseit a „kényes időszakban.”

Vettel az Ausztrál Nagydíj helyszínén Forrás: AFP/William West

A műszaki fejlesztések mellett a Ferrari egyik legfontosabb feladata, hogy rendezze a pilótapáros ügyét. Charles Leclerc-rel már tavaly decemberben szerződést hosszabbítottak, Sebastian Vettellel azonban még nem, bár a Scuderia menedzsmentje kinyilvánította, hogy szeretnék megtartani a négyszeres világbajnokot. Binotto megerősítette, hogy elkezdődtek a tárgyalások.

Binotto hozzátette, Vettel „tudja, hogy jól kell szerepelnie, ez kulcsfontosságú időszak a pályafutásában, mert bármit is tesz a szezon elején, az lényeges lesz a hosszabbítása kapcsán. Ez rajta múlik, úgyhogy szerintem nagyon motivált. Tavaly Charles teljesítménye meglepte őt, de már nem ez a helyzet, tudja, hogy hol a mérce, és mit kell tennie.”

Az SF1000-es nem tűnt nyerő autónak a teszteken Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

A svájci szakember úgy véli, az idei autó a barcelonai tapasztalatok alapján jobban passzol Vettelhez, de rámutatott, a legjobb pilóták képesek alkalmazkodni az autóikhoz, és a legtöbbet kihozni belőle, ettől függetlenül a csapat szerepét is kiemelte, hogy segítsék a pilótáikat.

A csapatfőnök hozzátette, tisztázták a pilóták közötti tavalyi nézeteltéréseket és mindkét versenyzőtől jó teljesítményt vár a 2020-as versenyeken.

„Charles nagyon jól felkészült a tél során, ezt a teszteken is bizonyította, ahogy Sebastian is. Charles tudja, hogy egy élcsapatnál a második évben több nehézség is felmerülhet, de ő egy nagyon gyorsan tanuló fiú, és meggyőződésem, hogy a lehető legjobban kezeli majd a nyomást.”