Vágólapra másolva!
A Diageo korábbi vezérigazgatója, Paul Walsh a McLaren ügyvezető elnökeként folytatja pályafutását, a vállalat felvirágoztatása érdekében tőkeemelést is végrehajtottak a tulajdonosok.

Átalakul a McLaren felsővezetése, miután a vállalatcsoport átalakítását levezénylő Mohammed Bin Essa Al Khalifa sejk ügyvezetői jogkör nélküli elnökként folytatja a munkát, ügyvezető elnöknek pedig kinevezték Paul Walsh-t, aki korábban 30 évig dolgozott az alkoholtartalmú italokat gyártó Diageo kötelékében, ebből 13 évig ügyvezetőként.

A Diageo korábban a McLaren F1-es csapatának szponzora is volt, még Ron Dennis irányítása alatt kezdődött az együttműködés, de azután is folytatódott, hogy a McLaren bahreini kézbe került. Dennis kivásárlása után a különálló vállalatokból álló McLaren birodalmat Al Khalifa sejk vezetésével egy csoportba szervezték át, és Nicholas Latifi édesapja, Michael Latifi is csatlakozott a tulajdonosok közé.

Paul Walsh, a McLaren csoport új elnöke Forrás: McLaren

A vállalatcsoportba eddig 300 millió fontot fektettek a stratégia megvalósítása érdekében, az irányítást pedig azonnali hatállyal Walsh-ra bízták.

„Örömmel veszem át az ügyvezető elnök pozícióját a McLaren csoportnál, egy nagyszerű, brit vállalatnál, ami modern luxustermékek és élvonalbeli, pályán, valamint az üzleti életben alkalmazott technológia egyedülálló kombinációja révén szerzett hírnevet – nyilatkozta Walsh. – Mohammed Bin Essa Al Khalifa sejk vezetésével megvalósult a csoport reintegrációja és várom már, hogy a McLaren fejlesztésének újabb fázisán kezdhessek dolgozni.”

Mohammed bin Essa Al Khalifa sejk Forrás: DPPI/Florent Gooden

A McLaren a 2015 és 2017 között mélypontra került az F1-ben, miután a Honda eleinte nem tudott versenyképes erőforrást készíteni, majd Renault-erőforrásokkal kiderült, hogy a csapat szervezeti felépítésében is jelentős átalakításra van szükség. Ez párhuzamosan zajlott a versenyistálló, az utcai sportautógyár és az alkalmazott mérnöki szolgáltatásokkal folyó divízió összehangolásával.

„A tulajdonosok, az igazgatótanács és világszerte 4000-nél is több, tehetséges McLaren dolgozó nevében szeretném üdvözölni Pault a csoportnál. Gazdag tapasztalatot hoz magával, ami felbecsülhetetlen értékű lesz a vállalat számára” – nyilatkozta Al Khalifa sejk.