A Pirelli egyik F1-es munkatársát is megfertőzte a koronavírus

Forma-1, Pirelli mérnök, Barcelona teszt
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 21: Pirelli enginner during the Barcelona February testing I at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 21, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Az F1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli megerősítette, hogy az egyik munkatársuk koronavírus-tesztje pozitív lett Melbourne-ben. További fertőzésektől nem tartanak.

Miközben a McLaren koronavírusos tagja jobban érzi magát, a Pirelli bejelentette, hogy az egyik, F1-ben dolgozó munkatársuk tesztje is pozitív lett Melbourne-ben. A szakember a mezőny többi tagjával egyetemben a múlt hétvégére tervezett Ausztrál Nagydíj miatt érkezett az országba, a versenyt viszont a McLaren-szerelő pozitív tesztje után lemondták.

A McLaren és a Pirelli dolgozói mellett korábban megerősítették, hogy a Haas-csapat tagjait is tesztelték koronavírus gyanújával, az ő eredményeik azonban negatívak lettek.

Képünk illusztráció Forrás: Steven Tee / LAT Images

„A Pirelli F1-es csapatának egyik tagjának [hétfői] COVID-19 tesztje pozitív lett Melbourne-ben. A szóban forgó személy most minden, az ausztrál egészségügyi hatóságok által előírt eljárást betart – áll a gyártó közleményében. – A hatóságok megerősítették a Pirellinek, hogy a személy nem lépett kapcsolatba harmadik féllel, akik esetében különleges óvintézkedéseket kellett tenni.”

A betegséggel küzdő szakember kilétéről nincs információ, nem tudni, hogy milyen munkakörben dolgozik vagy milyen nemzetiségű. A gyártó olasz hátterű, az F1-es abroncsok viszont nem Olaszországban készülnek, a személyzetben azonban sok olasz munkatárs is dolgozik, a cég központja is Milánóban található.

A betegség felbukkanása a Pirellinél aggasztó fejlemény,

mert az egyik olyan vállalatról van szó, ami minden csapattal összeköttetésben van, hiszen az olasz márka jelenleg a világbajnokság kizárólagos gumiszállítója, emellett természetesen üzleti és egyéb területeken az F1 jogtulajdonosával, az FIA-val és egyéb releváns szervezetekkel is kapcsolatban áll.