Társoldalunk:
Hírlevél

A Hungaroring úgy készül, hogy lesz F1-es Magyar Nagydíj

2020.03.12. 06:07

A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt a Hungaroring már tárgyal a WTCR és a Kamion Európa-bajnokság áprilisi futamainak elhalasztásáról, de az augusztusban esedékes Magyar Nagydíj kapcsán egyelőre nincs szükség intézkedésre.

A túraautó-világkupa (WTCR) és a Kamion Európa-bajnokság (ETRC) közös szezonnyitóját, a Super Racing Festivalt elhalasztja a Hungaroring a Kormány által kihirdetett vészhelyzet miatt, de az április végére tervezett eseménnyel ellentétben az augusztus elején esedékes F1-es Magyar Nagydíj egyelőre nincs veszélyben.

A Forma-1-ben egyelőre hivatalosan csak az április közepére tervezett Kínai Nagydíjat halasztották el, de pletykák szerint hamarosan bejelentik az április elején esedékes Vietnámi Nagydíj dátumának eltolását is. Egy szerda este kiadott közleményben a Hungaroring leszögezte, „még korai lenne bármilyen intézkedést hozni” a 35. Magyar Nagydíj kapcsán.

A Magyar Nagydíj megrendezését egyelőre nem fenyegeti a koronavírusForrás: Williams Racing

„Társaságunk úgy készül, hogy megtartjuk a rendezvényt, de mint minden egyéb eseményünkkel kapcsolatban, a Formula 1-es futammal kapcsolatban is folyamatosan egyeztetünk az Operatív Törzzsel és az Országos Tisztifőorvosi Szolgálattal, valamint a Kormány mai, külső- és belső rendezvényekkel kapcsolatos döntését végrehajtjuk” – áll a közleményben.

A nyári időszaktól esedékes nagydíjak promóterei egyelőre szintén úgy készülnek, hogy lesz verseny az eredeti időpontokban.

Eric Boullier, a Francia Nagydíjat ügyvezető igazgatója az Autoweeknek elárulta, ők is az állami iránymutatást követik, és van biztosításuk is arra az esetre, ha nem tudják megtartani a 2020. június 28-ra tervezett futamot. Stuart Pringle, a silverstone-i pálya igazgatója pozitívumként említette, hogy Angliában több nagy közönségrendezvényt is megtartanak, és méltatta a helyi kormányzatot, mert adatvezérelt döntéshozatalra törekednek.

A csapatok elutaztak az ausztráliai idénynyitóra - GalériaForrás: AGIF/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

Egyelőre minden a tervek szerint halad az Orosz Nagydíj és a Szingapúri Nagydíj előkészítésével is, még úgy is, hogy a városállamban 110 fölötti a megbetegedések száma, és egyes országok beutazási tilalmat rendeltek el.

A Formula E promótere közben drasztikus lépésre szánta el magát. 

Az Autosport információja szerint az elektronos autóverseny szezonját két hónapig felfüggesztik, így a korábban bejelentett versenyek mellett elhalasztják a szöuli és párizsi fordulókat is, a berlini futamtól kezdve viszont egyelőre marad a menetrend. A jogtulajdonos nem kommentálta az értesülést, amit várhatóan az F1-es idénynyitó után erősítenek meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK