Társoldalunk:
Hírlevél

Szünetel a jegyértékesítés a bahreini F1-es futamra

2020.03.06. 12:46

A koronavírus terjedése miatt úgy döntöttek a március 22-én esedékes Forma-1-es Bahreini Nagydíj szervezői, hogy határozatlan időre leállítják a jegyértékesítést a futamra.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat a jelek szerint meg fogják tudni rendezni, az ausztrál kormány bejelentette, hogy szigorú óvintézkedések mellett beengedi az országba az olasz állampolgárokat, így a Ferrarinak, az Alpha Taurinak, a Haasnak és az Alfa Romeónak sem kell aggódnia, hogy személyzete nem fog eljutni Melbourne-be. A szezon második és harmadik futamának, a bahreini, illetve a vietnami versenynek a sorsa azonban továbbra is kérdéses. Az F1 úgy készül, hogy mindkét országban lesz futam, habár Bahreinben most további szigorítások történtek, a rendező szünetelteti a jegyeladásokat a versenyre.

Üresek lesznek a lelátók Bahreinben?Forrás: Getty Images/Los Angeles Times/John Moore

Világszerte egyre több sporteseményt törölnek vagy halasztanak el a koronavírus miatt, azokat, amelyek nem jutottak erre a sorsa, pedig sok helyen zárt kapuk mögött rendezik. A motorsportban eddig csak egyetlen eseményt, a német túraautó-bajnokság (DTM) hockenheimi tesztjét nyilvánították zárt kapussá, most azonban a bahreini F1-es futammal kapcsolatban is hoztak egy ennél egyelőre enyhébb, ám kétségtelenül ennek a lehetőségét is felvető intézkedést: szüneteltetik a jegyértékesítést. A koronavírus folytatodó globális terjedésének fényében a Bahrain International Circuit bejelenti, hogy szünetelteti a jegyértékesítést a versenyre, hogy így biztosítsa a megfelelő társadalmi távolságtartási irányelv betartását – olvasható a pálya közleményében. – A további tényekig a BIC szoros kapcsolatban áll a Formula One Managementtel és a bahreini királyság egészségügyi hatóságaival, hogy értékelje a folyamatosan változó helyzetet és a körülmények, valamint a további orvosi javaslatok függvényében további jegyeket adjon el, vagy megtérítse az eddig eladott jegyek árát."

Az Autosport kérdésére a pálya szóvivője nem kommentálta, hogy eddig hány jegyet adtak el a március 22-i versenyre,

viszont az esemény biztonsága érdekében egyéb intézkedések bevezetéséről is tájékoztatást adtak. „Ezt az elővigyázatossági lépést számos egyéb közegészségügyi intézkedéssel együtt vezetjük be, hogy így biztosítsuk a nézők, csapatok és a pályán szolgálatot teljesítő személyzet biztonságát. Ezek magában foglalják az átvizsgálást a pályára történő belépéskor, speciális orvosi létesítmények építését, fokozott mértékű fertőtlenítést, kézmosóállomásokat, információs pontokat, valamint orvosi protokoll felállítását bármilyen fertőzésgyanús eset kezelésére."

Jelen állás szerint lesz futam BahreinbenForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

A futam megrendezését továbbra is kérdések övezi, Bahrain korlátozásokat vezetett be a koronavírus-fertőzésben leginkább érintett országok, köztük Japán és Olaszország olyan állampolgáraival szemben, akik a Bahreinbe lépést megelőző 14 napban valamelyik fertőzött országban tartózkodtak. A szervezők jelenleg is azon dolgoznak a kormánnyal és az F1 jogtulajdonosával, hogy minden akadályt elhárítsanak a Forma-1-es versenyre érkezők országba lépése elől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK