Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton egyelőre nem akar új szerződéséről tágyalni a Mercedesszel

2020.02.21. 13:40

Lewis Hamilton csak később kezdi meg a tárgyalást a Mercedesszel a szerződéshosszabbítás lehetőségéről, most a felkészülés élvez prioritást. Fontosnak tartja, hogy felkészülhessen az F1-es visszavonulása utáni életre.

Lewis Hamilton szerződése lejár az idény végén a Mercedesnél, és ahogy lenni szokott, a sajtóban időről időre különböző forgatókönyvek jelennek meg a jövőjéről. Hiányérzetünk lenne, ha nem boronálnák össze a Ferrarival, amelyet tisztel, de lehet, hogy a pályafutásából végül kimarad a legendás márka, és visszavonul.

A lehetséges kimenetelt az is befolyásolhatja, hogy főnöke, Toto Wolff szeretné-e tovább kormányozni a Mercedest, vagy esetleg új kihívások után néz. Maga az érintett azt mondta, most, az előszezoni felkészülés közepén a gondolatai nem a mercedeses tárgyalás körül forognak.

Hamilton most nem az esetleges szerződéshosszabbításra koncentrálForrás: NurPhoto via Getty Images/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Őszintén, nem sokat gondolkodtam rajta – jelentette ki Hamilton. – Nem tudom, mikor ülünk le tárgyalni. Nem látok okot a sietségre. Közösek a céljaink, és azt hiszem, néhány hónapon belül leülünk beszélni.

Tudom, Toto már nagyon szeretné megtenni, de most nyilván arra összpontosítunk, hogy felkészüljünk a szezonra. Jól akarunk kezdeni. Egyelőre nem [a tárgyalás] foglalkoztat.”

Hozzátette, csapatával rendszeresen nyíltan tájékoztatják egymást, „egyikünk sem megy a falnak attól, hogy másokkal is történhetnek egyeztetések.”

Korábban arról beszélt, hogy a Mercedesszel még meg sem kezdték az alkudozást. Hogy milyen fizetéssel és feltételekkel maradna, nem ismert, de újfent kifejezte, hálás csapatának, amiért szabadságot biztosít neki a pilótafülkén kívül.

Szerencsés vagyok, hogy olyan lehetek, amilyen lenni akarok, és nem élek kötöttségek között, nem kell meghatározott keretek szerint beszélnem vagy öltöznöm, míg máshol ez előírás.

Mindenki láthatja, így milyen eredményeket értem el az elmúlt években” – mondta a hatszoros világbajnok.

Hamilton jelenleg inkább a felkészüléssel foglalkozik – GalériaForrás: NurPhoto via Getty Images/Jose Breton/NurPhoto/Nurphoto

Hamilton nem csak a közeli jövőt nézi, hanem már az F1-en túli életre is fókuszál, ezt vizsgálva hozza meg a döntését az új szerződésről. Próbálom kitalálni, mi legyen a tervem a következő 5-10 évre, és a mostani döntéseim hogyan befolyásolják a jövőmet. Így a helyére kerülhet több dolog, és amikor befejezem a versenyzést, folytathatom az életet más területen.”

Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy a versenyzés mellett továbbra is szeretne lehetőségeket rá, hogy kipróbálja magát az élet egyéb területein, és ne kelljen például túl sok promóciós rendezvényen részt vennie.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK