Társoldalunk:
Hírlevél

Versenyzés nélkül is kimerítő év után tér vissza a Renault új igazolása

2020.02.18. 14:46

Annak ellenére, hogy egyáltalán nem versenyzett, Esteban Ocon igen megterhelő szezonon van túl. A Renault új pilótája azonban így is remek fizikai állapotban várja az idényt.

Hiába az egyéves kényszerszünet – legalábbis ami a versenyzést illeti –, Esteban Ocon tavalyi éve közel sem a pihenésről és a feltöltődésről szólt. Noha a francia pilóta jóval kevesebbet tesztelhetett, mint a korábban szintén kispadra kerülő, de később sikeressé váló sorstársai, volt csapata, a Mercedes így is elhalmozta őt a szimulátorpilóták felelősségteljes feladataival.

Bár az autóban ritkán kellett erőfeszítést tennie, a zsúfolt menetrend fárasztó életmódot eredményezett a számára, ezért a francia pilóta a korábbiaknál is intenzívebb erőnléti edzésekbe kezdett, hogy a Renault versenyzőjeként megállhassa a helyét az idei mezőnyben.  

Ocon kimerítő szezonon van túl – GalériaForrás: XPB / James Moy Photography Ltd

„Az elmúlt idény igencsak megterhelő volt – nyilatkozta az Autosportnak. – Előfordult, hogy két napig egyáltalán nem aludtam. Rengeteget utaztam, órákat töltöttem a szimulátorban, és a pálya mellett is akadt elfoglaltságom. A Mercedesnél jól, de nagyon sokat használtak engem.”

A Renault pilótája hozzátette, az abu-dzabi tesztek után annyira leharcolt állapotba került, mint korábban még soha.

Éppen ezért fontos volt, hogy egész évben keményen eddzen annak érdekében, hogy hamar vissza tudja nyerni a formáját. Ennek megfelelően Ocon a szokásosnál is komolyabban vette a testmozgást.

Ocon tavaly Abu-Dzabiban csatlakozott a Renault csapatáhozForrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Minden szabadidőmet a Pireneusokban található edzőtáboromban töltöttem, ugyanúgy, ahogyan korábban is – emlékezett vissza. –

Ezúttal viszont még többet edzettem. Ahelyett, hogy január 5-én vagy 6-án kezdtem volna, már 2-án ott voltam, karácsonyra pedig nem [december] 23-án, hanem 24-én mentem haza.”

Az edzések mellett Ocon természetesen a Renault gyárát is gyakran meglátogatta. Emiatt a tél további részében egyetlen percet sem töltött otthon, de a befektetett energiának úgy véli, meglett az eredménye.

Az elmúlt két és fél hónapban Ocon négy és fél kiló izmot szedett fel magára – GalériaForrás: XPB / James Moy Photography Ltd

„Sikerült elérnem a céljaimat, hiszen magamra szedtem négy és fél kiló izmot, ami két hónap alatt nem rossz teljesítmény – büszkélkedett. – Elégedett vagyok a saját fejlődésemmel, jó alapokon fogom elkezdeni az évet.”

Ocon már kipróbálhatta az idei Renault-t, legközelebb pedig a szerdán kezdődő előszezoni teszteken ülhet volán mögé. Versenykörülmények között szűk egy hónap múlva, az Ausztrál Nagydíjon mutatkozhat be az enstone-i istálló színeiben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK