Társoldalunk:

A Ferrari csapatfőnöke még nem bocsátott meg Leclerc-nek

2020.02.17. 13:44

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es istállójának csapatfőnöke az olasz állami televízióban méltatta versenyzőpárosát, majd hozzátette, Charles Leclerc-nek ezzel együtt továbbra sem bocsátotta meg, hogy elment ejtőernyzőzni.

A Ferrari versenyzőinek és csapatfőnökének az előszezoni tesztelés kezdete előtt még volt egy jelenése Milánóban, hogy szerepeljenek egy, a RAI2-n futó talkshowban. A felvételre végül csak Mattia Binotto és Sebastian Vettel ért oda, Charles Leclerc járatát az utolsó pillanatban törölték, így ő monacói otthonából, Skype-on keresztül jelentkezett be, hogy megtudja, főnöke még mindig nem bocsátotta meg neki ejtőernyős magánakcióját. Binotto persze nem csak erről beszélt, hanem a közelgő idényről és a Ferrari iránti szenvedélyéről is, ami azóta töretlen, hogy 25 évvel ezelőtt csatlakozott a vörösökhöz.

Csak Binotto és Vettel ért oda az adás felvételéreForrás: NurPhoto/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Leclerc életében először kipróbálta, milyen ejtőernyővel kiugrani egy repülőből, hogy aztán alapos fejmosást kapjon érte a Ferraritól. Mint a legtöbb versenyzőében, az ő szerződésében is szerepelnek tiltott tevékenységek, az ejtőernyőzés is ezek közé tartozik.

Mint kiderült, főnöke azóta is haragszik rá a meggondolatlan cselekedet miatt, noha egyúttal meg is dicsérte a csapatban tavaly debütáló fiatalt, mondván Vettel és ő alkotja a jelenlegi legjobb duót a mezőnyben.

„Ma ők a legjobb páros a Forma-1-ben. Seb négyszeres világbajnok, Charles pedig az első srác az akadémiánkról, aki a Ferrari pilótája lett, és már rögtön az első évében kitűnő eredményeket ért el vörösben. Olykor kicsit trükkös őket kezelni, az ott nemrég ejtőernyővel ugrott ki egy gépből – mutatott a monitor felé Binotto, amelyen a monacói lakásában ücsörgő Leclerc volt látható. – Még nem bocsátottam meg neki, de azt mondta, soha többé nem csinál ilyesmit."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

1st skydive today. What an amazing experience, jumping alone is next on the list

CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés,

Leclerc és az ominózus ejtőernyős ugrás

Vettel erre közbeszólt és viccesen megjegyezte, Binottónak biztos az a baja, hogy Leclerc nem hívta el főnökét, hogy ugorjon vele. A négyszeres világbajnok mosolyogva hozzátette, ő is csinált már ilyet, de ő még azelőtt, hogy a Ferrari pilótája lett.

A svájci szakembert munkájáról is kérdezték, hiszen már több mint egy éve ő a Scuderia csapatfőnöke. Binotto elmondta, kicsit más a feladata, mint korábban technikai igazgatóként, de ugyanúgy élvezi. „Amikor technikai igazgató voltam, olyan okosan kellett elkölteni a büdzsét, amennyire csak lehetett. Mióta csapatfőnök vagyok, a pénzkeresés is a feladatom, a lehető legjobb módon kell foglalkoznom a szponzorokkal. A szenvedély bennem pedig ugyanolyan, mint amikor 1995-ben gyakornokként megérkeztem Maranellóba. Gyerekkori álmom ez a munka, ugyanúgy szurkoltam a Ferrarinak, mint mindenki más, de nem gondoltam volna, hogy eljutok idáig. Mi vagyunk a legnépszerűbb olasz márka a világon, az idén ünnepeljük az ezredik F1-es futamunkat. Ez egy olyan mérföldkő, amiről az idei autónk a nevét kapta."

Binotto nem akart jósolgatni, hogy mire lehetnek képesek az SF1000-rel - Galéria!Forrás: AFP/Handout

Ami a nemsokára kezdődő szezont illeti, Binotto nem akart jósolni, a tavaly látottakból kiindulva (a Ferrari a teszten a leggyorsabb volt, majd csúnyán lebőgött a szezonnyitón) inkább óvatosan fogalmazott. „Készen állunk rá, hogy elkezdjük a tesztelést Barcelonában, de nem lenne helyes jóslatokba bocsátkozni, hiszen tavaly jól mentünk a teszteken, majd Ausztráliában jött a hidegzuhany. A szezon eleje nem volt a legjobb, csak a bajnokság utolsó fázisában tudtuk utolérni magunkat. Fiatal csapat vagyunk, igyekszünk építkezni, győzelmi sorozatot azonban időbe telik elérni, a Forma-1 nagyon versenyképes sport, soha korábban nem voltak ennyire erősek az ellenfelek. Az elkötelezettségünk megvan, ez egy csodálatos csapat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK