Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton reméli, hogy még sokáig a Mercedes sikerének része marad

2020.02.15. 11:01

Nem számít nagy átrendeződésre az élcsapatok felállásaival kapcsolatban Lewis Hamilton, aki állást foglalt a Mercedes mellett. Toto Wolff nem szereti a kötélhúzást a szerződéshosszabbítás ügyében, de ezt is a munkája részének tekinti.

Az idei F1-es Mercedes bemutatása sem tudta teljesen elvonni a figyelmet Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása ügyéről. Noha a Silverstone-ban rendezett bejáratás főszereplője a W11-es volt, Hamilton, Valtteri Bottas és a csapatfőnök Toto Wolff nyilvános fellépése jó apropót teremtett arra, hogy a jövőről is kérdezzék az érintetteket.

A hatszoros világbajnok pilóta szerződése lejár az év végén, tavaly hírbe hozták őt a Ferrarival, ahol papíron szintén felszabadul Sebastian Vettel helye, de a Scuderia csapatfőnöke, Mattia Binotto az SF1000-es bemutatása után megerősítette, hogy Vettel újbóli szerződtetését tervezik, Hamiltont pedig nem tekinti alternatívának.

Várhatóan Hamilton is marad a helyénForrás: Daimler AG/Sebastian Kawka for Mercedes-Benz Grand Prix ltd./Sebastian Kawka

Ezzel lényegében párhuzamosan Wolff is arról kezdett beszélni, hogy bár még nem tárgyal Hamiltonnal, a legjobb autóba a legjobb pilótát akarja ültetni. Az új autó bejáratásán Hamilton mellett állva méltatta is a versenyzőjét. „Egy hullámhosszon vagyunk, már nagyon régóta ismerjük egymást és a lehető legnagyobb tisztelet uralkodik köztünk – nyilatkozta Wolff a Sky Sportsnak

 

Lewis remek sportoló, tudja, hogy milyen értéket képvisel, és ezzel mi is így vagyunk. A másik oldalon pedig teljesen tisztában van azzal, hogy csapatként hol tartunk, hol tart az anyavállalat.”   

Wolff elmondta, nem szeret a szerződésekről egyeztetni, mert barátjának tekinti Hamiltont, akivel szoros kapcsolatot alakított ki, de az ilyen helyzeteket is a munkája részének tartja. Amikor szót kapott, Hamilton egyértelműen utalt arra, hogy a Mercedes pilótája akar maradni.

A brit pilóta az idén történelmet írhat a W11-essel - Galéria az új F1-es MercedesrőlForrás: Daimler AG/LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd

„Ő hihetetlen üzletember, rengeteget tanulok tőle, mindig érdekes pillanatok ezek – méltatta Wolffot. – Nagy kiváltságnak érzem, hogy azt akarják, hogy maradjak, és részese legyek ennek a remek csapatnak. Ez nagyszerű érzés, és remélem, hogy továbbra is hozzájárulhatok a csapat sikeréhez.”

Hamilton egy különálló interjúban hozzátette, szerinte nem lesz nagy mozgás a pilótapiacon, úgy véli, „jobb, ha hozzászoknak ahhoz, ami most van.” Kijelentette, a Mercedesnél önmagát adhatja.

„Ez nem a szabadságról szól, hanem arról, hogy az ember önmaga lehessen – mondta. – Sokan mondják, hogy ’itt vagy ott nem lehetnél ennyire szabad’, de én nem mennék sehova, ahol nem lehetnék önmagam. Amikor csatlakoztam ehhez a csapathoz, a Mercedes elfogadta ezt, és Toto is megértette, hogy én ilyen vagyok.”  

Vandoorne a Formula E-ben versenyez"Forrás: Formula E"
Két tartalékpilótája is lett a Mercedesnek
Stoffel Vandoorne és Esteban Gutiérrez lett a Mercedes két tartalékpilótája a 2020-as szezon során. A belga sportoló korábban a McLaren színeiben összesen 41 nagydíjon vett részt, majd a Mercedeshez igazolt a Formula E-be, és a versenyzés mellett az F1-es csapat gyárában is számítanak a munkájára. Gutiérrez 2018 óta a Mercedes tagja, de eddig csak promóciós rendezvényeken vezethette az autót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK