Társoldalunk:

Vettel türelemre intett, Binottóval hosszabb távra tervez a Ferrari

2020.02.12. 08:12

A Ferrari SF1000 bemutatóján a gyártó és a csapat prominens alakjai személyi kérdésekről is említést tettek. Louis Camilleri bizalmáról biztosította Mattia Binottót és méltatta a tavaly olykor kakaskodó pilótákat is.

Egyértelműen a győzelmet tűzte ki célként Louis Camilleri, a Ferrari ügyvezető igazgatója a vállalat új F1-es autója, az SF1000-es bemutatóján, ezt azonban a gyártó korábbi elnökeitől és vezérigazgatóitól eltérően nem szigorral a hangjában, hanem a Ferrarinál dolgozó szakembereket méltatva és nekik bizalmat szavazva tette.

Camilleri figyelmeztetett, hogy az idei küzdelem mellett „nagyon elfoglalt” lesz a csapat a 2021-es előkészületekkel is, és kifejtette, nem csupán a 2020-as szezon eredményeivel foglalkozik. Az üzletember kiállt a tavaly kinevezett Mattia Binotto mellett is, akinek sokan már a fejét követelték, miután a Scuderia szereplése eddig elmaradt a várakozásoktól.

Louis C. Camilleri, Piero Ferrari, John Elkann, Sebastian Vettel, Charles Leclerc és Mattia Binotto a Ferrari SF1000 bemutatójánForrás: AFP/Handout

„Mattia és csapata szerintem remek munkát végez, és várjuk már az elkövetkezendő sikereket. Nem csak erre a szezon vagy a következő versenyre tekintünk: az idő az ellenségünk. Napokat, heteket, hónapokat dolgozunk azért, hogy tized-századmásodperceket nyerjünk, úgyhogy nagyon odafigyelünk a hosszabb távra is. Mattia pont ezt teszi” – szögezte le.  

Nagyra tartom a vezetői képességeit és azt, ahogy meghonosít egy csapatszellemet és kultúrát, ami még erősebbé és sikeresebbé tesz minket.” 

Az ügyvezető kitért a két versenyzőre, Sebastian Vettelre és Charles Leclerc-re is, akik tavaly kerültek össze, a szezon vége felé azonban úgy tűnt, elmérgesedik a kapcsolatuk, miután félreértésekből, vitás versenyszituációkból, önkényes versenyzői magatartásból és végül egy ütközésből adódóan súrlódás alakult ki köztük.

Binotto (középen) bizalmat kapott - GalériaForrás: AFP/Handout

A Ferrari egykori és jelenlegi cégvezetői is fegyelemre szólították fel a viaskodó pilótákat, Camilleri viszont most ismét joviális hozzáállással üzent nekik a színpadról. „Számítunk Sebastianra és Charles-ra, a második közös évüket kezdik meg. Hihetetlen tehetséggel rendelkeznek, de osztoznak a Ferrari iránti szenvedélyükben, büszkeségükben és a lojalitásukban is.”

Vettel türelemre intett

Noha a hamarosan lejáró szerződése miatt Vettelre az eredménykényszer terhe is nehezedhet, a négyszeres világbajnok az új autó bemutatása apropóján sem akart jóslásokba bocsátkozni és kivárást javasolt az idei esélyekkel kapcsolatban.

Vajon Binottónak az idén is Leclerc és Vettel közé kell állnia? - GalériaForrás: AFP/Handout

„Lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz az idén, de szerintem előrelépés az idei autó, remélem, hogy érzésre is az lesz, amikor vezetni fogom. Bízhatunk az ittlévők és a jelenleg is Maranellóban dolgozók elkötelezettségében, ezt az egyet biztosan látnám, ha lenne kristálygömböm, a többivel kapcsolatban pedig türelmesnek kell lennünk és várnunk kell, ez is a kaland része.”

Leclerc elmondta, más megközelítéssel készül az idei szezonra, mivel már ismeri a csapatot és „többé-kevésbé az új autót is.”

„Nyilván az idei egy új autó, de a tavalyi továbbfejlesztett változata, amin mindannyian együtt dolgoztunk, hogy jobbá tegyük és jobban készen álljunk erre az évre [mint a tavalyira]. Nagy kihívás lesz az idei év, alig várom, hogy vezessem az autót – mondta. – A hegyekben készültem, hogy fitt legyek, mentálisan pedig nagyon hasonlóan állok ehhez az évhez, mint a tavalyihoz, megpróbálom a legjobbamat nyújtani és tanulni a múlt hibáiból, jobb versenyző akarok lenni az idén.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK