Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes új szponzora nem foglal állást Hamilton jövőjéről

2020.02.11. 09:10

A következő 5 év során az Ineos is erősíti a Mercedes F1-es csapatának szponzori körét, a vállalat első embere, Sir Jim Ratcliffe viszont úgy vélte, helytelen lenne, ha állást foglalna Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása ügyében.

Újabb jelentős szponzorációs együttműködést jelentett be a Mercedes, az AMD után az Ineos nevű iparvállalat-csoport is csatlakozott a partnerek köréhez. A megállapodás 5 évre szól, ami újabb erős jelzés, hogy az Ezüstnyilak hosszabb távon az F1-es mezőny tagjai lesznek.

Az viszont egyelőre nem dőlt el, hogy a világbajnok csapat sztárpilótája, Lewis Hamilton is elköteleződik-e a csapat mellett a további évekre, és az Ineos alapító ügyvezetője, Sir Jim Ratcliffe sem akart állást foglalni az ügyben.  

Hamilton jövője még nyitott, de a Mercedes részéről egyértelműnek tűnik a szándék, hogy folytatódjon a közös sikersztoriForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Eddig csak 5 percre találkoztam Lewisszal, illetve Lewisszal és a kutyájával, úgyhogy nem ismerem, de nagyra tartom őt – mondta az együttműködés bejelentése kapcsán rendezett sajtótájékoztatón. –  Szerintem eddig ő az egyik legkiválóbb versenyző, lesöpört a világon mindenkit, hihetetlenül tehetséges ember. A jövőről viszont teljesen helytelen lenne [beszélni].”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ismét megerősítette, hogy a legjobb autót szeretnék adni a legjobb versenyzőnek, utóbbi feltételnek szerinte Hamilton felel meg a leginkább.

„Szerintem a nyilvánvaló párosítás ez a jövőre. Szeretnénk, ha a leggyorsabb versenyző ülne az autónkban, és tudom, hogy Lewis is szeretne a leggyorsabb autóban ülni. Tudják, szinte 10 hónapon át utazgatunk a világ körül, minden második héten egymás idegeire megyünk, ezért a télen békén hagyjuk egymást. Legutóbb a karácsonyi parti előtti este beszélgettem vele arról, hogy akkor kezdjük el az egyeztetéseket, amikor visszatért Amerikából és rendesen elkezdtük az idényt.”

Wolff (jobbra) és csapata számára nagy siker, hogy komoly szponzorokat tudnak megnyerni a MercedesnekForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

„Nagyon hiszek a csapat képességeiben, hogy fel tudjuk kelteni a legjobb pilóták figyelmét, Lewis pedig bizonyította, hogy jelenleg ő a legjobb a maga hat világbajnoki címével. Közép- és hosszútávon is remélem, hogy legjobb technikát a legjobb pilóta rendelkezésére bocsátjuk és vonzóvá tesszük magunkat a számára.”

Hamilton korábban utalt arra, hogy Wolff maradása is fontos tényező a számára, de nem zárta ki azt sem, hogy az osztrák üzletember esetleges távozása után is a Mercedesnél folytatja a pályafutását.  

Wolff ugyanakkor újabb erős állásfoglalást tett azzal kapcsolatban, hogy hajlik a saját szerződése meghosszabbítására. Résztulajdonosként és cégvezetőként 2013-ban csatlakozott az istállóhoz, azóta lényegében folyamatos győzelmi szériában van, és úgy tűnik, a Daimler élén történt vezetőváltások és az autóipar fenyegető visszaesése sem rengeti meg a Mercedes-csapat egységét.

Az Ineos révén kissé változik az autó megszokott színösszeállítása is - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

„Az én szerepem eltérő az összes többi csapatfőnökétől, mert üzlettárs és ügyvezető is vagyok egy vegyesvállalatban a Daimlerrel. Minden nap meg kell csípnem magamat, hogy ilyen helyzetbe kerülhettem” – szögezte le.  

„A Daimlerrel közösen tervezzük a hosszútávú stratégiánkat, az is egy építőkocka, hogy Jim és partnerei is beszálltak. Minden adott a sikeres jövőhöz, de ahogy Lewis esetében is, az egyeztetések kellős közepén vagyunk, itt-ott finomítunk a dolgokon, és nem igazán akarom kijelenteni, hogy mikor írjuk alá a papírokat, különben mindig erről kérdezgetnének.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK