Verstappen reméli, hogy a legrosszabb esetben is a 3. helyért küzdhet

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Brazil Nagydíj
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 15: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 15, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bullt erősítő Max Verstappen kijelentette, a világbajnoki címért küzdene a 2020-as szezon során, és reméli, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetén is a dobogóra hajthat. Csapattársa, Alex Albon megkönnyebbült, hogy maradhat az istállónál.

Nagy célokat tűzött ki magának Max Verstappen és a Red Bull a 2020-as szezonra: az istálló szeretné, ha a holland pilóta minden idők legfiatalabb világbajnoka lehetne, ehhez az idén mindenképpen nyerniük kell, ehhez azonban még mindig nagy előrelépés szükséges az elmúlt éveket magabiztosan uraló Mercedes ellenében.

Verstappen azonban kétséget sem hagyott afelől, hogy támadni készül az idei versenyeken: „Az idei szezon során próbálunk jobban szerepelni, a bajnoki címért akarunk küzdeni – mondta a Sky Sportsnak. – Tavaly adódtak fordulók, amikor nem igazán tudtunk harcolni, de akkor is be kell gyűjteni a lehető legtöbb pontot” – magyarázta.

Verstappen az idén már a világbajnoki címért küzdene Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Remélem, hogy az idei évtől mindig legalább a dobogóért csatázhatunk, vagy mondjuk úgy, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetén is a 3. helyért küzdünk majd. Izgatottan várom már” – árulta el. – Már a teszten látszania kellene, hogy mi dolgoztunk a legkeményebben a tél során és mi léptünk előre a leginkább. Ez már a téli tesztelésen kiderül” – vélte.

A holland pilóta kijelentette, pilótaként folyamatos fejlődésre törekszik, de nem akar túlságosan gyökeres változtatásokba bonyolódni, pusztán azt szeretné elérni, hogy az autóban ülve mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Kijelentette, szerinte nem lehet mindig 100 százalékig tökéletesnek lenni, „de meg lehet próbálni a lehető legközelebb kerülni ehhez.”

A két pilóta eltérő helyzetben van Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Miközben a még mindig csak 22 éves, de már rutinosnak számító Verstappen a világbajnoki címre tör, a helyén az idei évre megerősített csapattársa, Alexander Albon még mindig azzal van elfoglalva, hogy felnőjön a feladathoz. Az idei évre új sisakfestést választó thai pilóta a Sky Sportsnak elismerte, több terület is akad, ahol fejlődhet.

„Általánosságban a tempó terén meg olyan dolgokban, mint az időmérő, a versenytempó, dolgozni akarok a rajtokon és a csapattal való interakciókon – mondta, majd kifejtette, hogy jobb visszajelzéseket szeretne adni a mérnököknek, és elérné, hogy könnyebben megértsék a véleményeit.

Albon 2020-as sisakfestése

„Már otthonosabban érzem magam a csapatnál, minden nagyon simán megy.”

Miután a Red Bulltól az elmúlt évek során két pilótát is menesztettek szezon közben, Albon elérte, hogy az idei évre meghosszabbítsák a szerződését. Elismerte, ez megnyugtatta őt.

„Amint nyilvánvalóvá vált, hogy egy újabb évre a csapattal maradok, rögtön az idei évvel kezdtem foglalkozni és levette a vállamról a terhet, mert úgy éreztem, a csapat megbízik bennem, és ez így is van. Olyan ez, mint egy család, a csapatban mindenki részéről érezni a támogatást” – mondta a 23 esztendős versenyző.