A halálos F2-es baleset túlélője nincs megelégedve az FIA jelentésével

Forma-2, Juan Manuel Correa, Sauber Junior Team
SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 31: Juan Manuel Correa (USA, SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ) during the Spa-Francorchamps at Spa-Francorchamps on August 31, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Gareth Harford / LAT Images / FIA F2 Championship)
Vágólapra másolva!
Juan Manuel Correa, az augusztusi spái F2-es baleset túlélője úgy véli, az FIA által a történtekről közzétett jelentés több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Az amerikai pilóta nem először kritizálta a Nemzetközi Automobil Szövetség eljárását.

Az FIA pénteken nyilvánosságra hozta a tavaly augusztus 31-én, Spa-Francorschamps-ban történt Forma-2-es baleset körülményeiről készített jelentését. A szombati futam második körben történt ütközésben Anthoine Hubert életét vesztette, míg Juan Manuel Correa súlyos sérüléseket szenvedett. A dokumentumban kimondták: egyetlen versenyző, vagy a pálya mellett szolgálatot teljesítő személy sem tehető felelőssé a történtekért.

Ennek ellenére a lábadozó Correának több problémája is akadt a jelentéssel. A 20 esztendős versenyző úgy véli, az eredmény korántsem kielégítő, továbbá azt is kifogásolja, hogy ő maga nem kapta meg a teljes szöveget.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) által megosztott bejegyzés,

Correa az Instagramon kritizálta az FIA jelentését

„Az FIA biztonsági szakosztálya több, mint öt hónapon keresztül vizsgálta az esetet, de ez az összegzés számomra több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol – írta saját Instagram-oldalán. – Emellett azt is meglepőnek tartom, hogy nem kaptam meg a balesetről készített teljes jelentést, és így esélyem sincs arra, hogy tisztább képem legyen a történtekről.”

Az utóbbi időben nem ez volt Correa első konfliktusa az FIA-val. Múlt héten a német RTL-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy miután a mezőny elutazott Monzába, senki nem vigyázott rá, miközben kis híján életét vesztette.

Christian Walen, a spái versenypálya főorvosa azonnal cáfolta Correa állítását. A szakember a Racefansnek kijelentette, két nappal a baleset után meglátogatta az amerikai pilótát, emellett annak édesapjával is találkozott. Correa később azzal védekezett, hogy szavait kiforgatták.

Correa korábban már részvétet nyilvánított Hubert családja felé, és ezúttal is hangsúlyozta, hogy a francia pilóta személyében mekkora veszteség érte őket. A 20 éves versenyző azonban bízik benne, hogy társa nem halt meg hiába.

2019. augusztus 31-én elhunyt a barátom és egyben versenyzőtársam, a család elvesztett egy hozzátartozót, én pedig súlyos sérüléseket szenvedtem

– folytatta. – A múltat nem tudjuk megváltoztatni, de ez az egész talán annyiban szolgálta a sportágunkat, hogy a versenyzés ezáltal is biztonságosabbá vált.”

Correa bízik benne, hogy a baleset következtében történik előrelépés a biztonság területén Forrás: Gareth Harford / LAT Images

Correa hozzátette, jogi csapatával együtt mindent megtesz azért, hogy egyszer kézhez kapja a balesetről készített teljes jelentést. Amint ez megtörtént, és tisztábban látja az FIA által levont következtetéseket, valamint a biztonság területén tett előrelépéseket, az amerikai pilóta ismét meg akar szólalni a témával kapcsolatban.