Társoldalunk:

Red Bull: A változatlan szabályok révén küzdhetünk a riválisainkkal

2020.02.06. 11:21

Christian Horner szerint az elmúlt 5-6 év során most van a legjobb esélye a Red Bullnak arra, hogy megküzdjön a közvetlen ellenfeleivel. Max Verstappen örül, hogy a jövőjét nem övezik kérdőjelek.

Nagy reményekkel tekint a 2020-as szezon felé a Red Bull és húzónevük, Max Verstappen. A holland pilóta az idén már szeretne a világbajnoki címért harcolni, úgy hiszi, versenyképes autóval képes lenne legyőzni Lewis Hamiltont is. Verstappen biztos alapokra építkezhet, hiszen a 2023-as szezon végéig meghosszabbította a szerződését.

„Mindig is otthonosan éreztem magam a csapatnál, nagyon gyorsan ment – mondta a szerződés kiterjesztéséről. – Tavaly nem is sokat gondolkoztam ezen, télen aztán gyorsan megoldottuk, és ez jó, mert eloszlat minden kétséget” – jelentette ki, majd arra utalt, hogy a kulcsfontosságú 2021-es előkészületek előtt jó, ha teljes bizalmat táplálhat iránta a csapat.

Verstappen elköteleződött a Red Bull mellettForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Nincsenek kérdőjelek. Egy idő után kényelmetlen, ha az embernek lejár a szerződése az év végén, és megnézné a következő évi autót. Ezt nem akartam – szögezte le. – Számomra ez a megfelelő hely. Nagyon jól érzem magam a csapatban, sok remek ember vesz körül, látom a motivációt és az elszántságot, hogy küzdjünk a győzelmekért és talán a bajnoki címért is.”

Verstappen csapatfőnöke, Christian Horner is úgy vélte, az elmúlt évek során most lesz a legjobb esélyük arra, hogy megszorongassák az ellenfeleiket.  

Sebastian Vettel eddigi utolsó, 2013-as világbajnoki címe óta a Red Bull évente maximum 3-4 versenyt tudott nyerni, de a tavalyi volt az első szezon, amikor gyári motorszállítóval dolgozhattak együtt a Honda révén. Horner méltatta a japán autógyártót is.

Sajtótájékoztatóval indította az évet a Red BullForrás: Thomas Butler / Red Bull Content Pool

„Az elmúlt 5-6 év során most először maradtak változatlanok a szabályok, és ez igazi lehetőséget teremt a számunkra, hogy megküzdjünk az ellenfeleinkkel – mondta. – Az RB15 kapcsán tavaly megtanult leckéket átvittük az RB16-ba, a csapatunkban is stabilitás uralkodik, és a tavalyi év második felében vett lendületünket fenntartva

jó esélyünk van komoly támadást indítani.”  

Horner természetesen nem feledkezett meg arról, hogy ehhez erős motorra is szükség lesz: „Ahhoz, hogy kihívók lehessünk fontos tényező az erőforrás is, a Honda révén pedig igazán motivált és versenyszellemű partnerünk van” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK