Társoldalunk:
Hírlevél

Új szponzort jelentett be a Mercedes, több éves az együttműködés

2020.02.05. 07:49

Erős jelzés érkezett, hogy a Mercedes a közeljövőben a Forma-1-es mezőny tagja marad, miután a páratlan sikerszériában lévő csapat többéves együttműködést jelentett be az AMD-vel.

Az Ineos után újabb erős szponzorral erősít a Mercedes F1-es csapata, ami bejelentette, hogy többéves együttműködésre lépett az AMD-vel. Az amerikai vállalat logója a 2020-as autó pilótafülkéjének mindkét oldalán látható lesz, megjelenik a versenyzők és a csapattagok ruházatán, valamint a bokszfalon is.

A Mercedes cserében az elsők között próbálhat ki kereskedelmi forgalomba is kerülő termékeket, köztük EPYC szerver processzorokat és Ryzen Pro laptop processzorokat. A gyártó korábban a Ferrarival dolgozott össze, az olasz istálló honlapjáról eltűnt a vállalat logója.

Úgy tűnik, nem kérdéses a Mercedes F1-es jövőjeForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A megállapodás egyértelmű jelzés, hogy a Mercedes a 2020-as szezon után is marad a Forma-1-ben, de lehetséges, hogy ennek pont az volt a feltétele, hogy a csapat menedzsmentje további forrásokat tudjon bevonni, ezzel tovább csökkentve az autógyár részéről szükséges hozzájárulást. A Mercedes marketingrészlege már eddig is igen sikeres volt, és a két új megállapodás tovább javítja a mérleget.

Az innováció a Forma-1 központi eleme, mindig próbáljuk kitolni a technológia határait, miközben a teljesítményre vadászunk 

– nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes-csapat ügyvezetője. – Örömmel fogadjuk, hogy az AMD csatlakozik csapatunk partnerei közé és várjuk már a ránk váró utazást, amely során magas színvonalú megoldásokkal próbáljuk előcsalogatni a még kiaknázatlan potenciált a teljesítményünkben.”

Új szponzorokkal erősítenekForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A szponzori bejelentés mellett Ola Källenius, a Daimler AG vezérigazgatója is utalt arra, hogy a Mercedesnek megéri fenntartani az F1-es jelenlétét. Felmerülhet a gyanú, hogy miután az Ezüstnyilak mindent megnyertek, már csak visszaesés történhet, így a költségcsökkentés jegyében érdemes elhagyni az F1-et, a svéd szakember azonban nem ért egyet ezzel.  

Zsinórban hatszor nyertük meg a világbajnokságot. Ez egyedülálló, és több mint kifizetődő a marketing terén. Ezért ezt nagyon megtérülő befektetésként kell értékelni” 

– nyilatkozta az FIA AUTO című magazinjának. Tekintettel arra, hogy a Charles Leclerc leszerződött a Ferrarihoz, Max Verstappen pedig a Red Bullhoz, a Mercedes fennmaradó jelenléte azt sugallja, hogy várhatóan Lewis Hamilton is meghosszabbítja a szerződését.

„Lewis megtestesíti a márkánk aspirációját, hogy mindig a legjobb legyen, a pályán és azon kívül is – mondta Källenius. – Hihetetlen eredmény, hogy mind a hat világbajnoki címét Mercedes-Benz motorral érte el, erre a Daimlernél mindenki büszke” – tette hozzá.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK