Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari után jön az idei Red Bull, Verstappen egyből nyerne vele

2020.02.04. 10:37

Felkészültebbnek érzik magukat, mint az elmúlt években, 2020-as autójukkal pedig az első futamtól kezdve a győzelmekért harcolnának. Február 12-én érkezik az idei F1-es Red Bull.

Egyetlen istálló volt még adós idei autóbemutatójának időpontjával, de most törlesztette adósságát:

február 12-én érkezik a Red Bull 2020-as versenygépe, amelyet szokás szerint Silverstone-ban fognak bejáratni.

Ezzel a bikások lesznek a második csapat a Ferrari után, akik felfedik idei konstrukciójukat, utánuk a Renault következik szintén február 12-én.

Február 12-én lehull a lepel az RB16-ról

Hogy lesz-e egyszeri festése a sormintát folytatva RB16-os kódnévre keresztelt új Red Bullnak, majd csak Silverstone-ban derül ki, a csapat szempontjából azonban aligha erre fektetik a fő hangsúlyt, inkább szeretnének már a szezon elejétől kezdve a győzelmekért harcolni, ami az utóbbi években egyszer sem sikerült nekik. „Nagyon várom már az új idényt, mindenki fel van tüzelve és motivált a tavalyi, nagyon versenyképes szezonzárás után" – nyilatkozta Max Verstappen a Red Bull médiaeseményén.

Az istálló célja, hogy az első futamtól kezdve nyomást tudjon helyezni az élmezőny többi tagjára. Szavaikból az derül ki, hogy az idén is a Mercedest várják legjobbnak. Fel akarjuk venni a kesztyűt, különösen a Mercedesszel, és szerintem meg is tudjuk ezt tenni – mondta Verstappen, majd rátért arra, hogy jó lenne 2 tizedmásodpercen belül lenni az Ezüstnyilakhoz képest. – Amikor nyomást tudunk helyezni rá, természetesen sokkal nehezebb az élen haladó dolga. Ha valakire senki sem helyez nyomást, 97-98%-on vezethet és soha nem hibázik, vagy legfeljebb egyszer a 21-22 futamból. Ha 2 tizedmásodpercen belül lennénk, akkor igazán nyomást lehetne rá helyezni, én pedig egyből innen szeretnék kezdeni, mert akkor rögtön éles lesz a küzdelem."

A tavalyi Red Bull ezzel a különleges festéssel debütált Silverstone-banForrás: Red Bull Content Pool

A Red Bullt egyértelműen segítheti, hogy nem változtak a technikai szabályok az idei évre, így folytathatják a különbség fokozatos csökkentését a Mercedeshez képest. Adrian Newey személyében náluk dolgozik az F1 jelenlegi legnagyobb zsenije, Christian Horner csapatfőnök pedig számít is rá, hiszen a Honda már bizonyította, hogy ezúttal aligha lehet majd a motorra fogni az eredmények elmaradását. „A Honda nagyszerű munkát végzett, tavaly minden egyes fejlesztési lépcsővel nagyobb teljesítményre volt képes, úgy tűnik, hogy nagyon-nagyon közel vagyunk már a Mercedeshez. Emiatt most a karosszériáért felelős részlegen van a hangsúly. Felkészültebbnek érezzük magunkat a mostani idény előtt, mint az elmúlt öt évben" – jelentette ki Horner.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK