Társoldalunk:
Hírlevél

Jelentős szponzorral erősíthet a Mercedes

2020.02.02. 09:39

Új szponzorral bővülhet a Mercedes F1-es csapata, az Ineos 20 millió font körüli összeggel járulhat hozzá a világbajnok istálló költségvetéséhez.

A Financial Times értesülései szerint heteken belül bejelenthetik, hogy a petrokemikáliákat gyártó Ineos szponzori szerződést kötött a Mercedes Forma-1-es istállójával. A Jim Ratcliffe brit milliárdos tulajdonában álló vállalat tovább bővítené az Ineos részvételét a sportban, miután tavaly megvette a francia élvonalban szereplő OGC Nice labdarúgó-csapatát, emellett a tulajdonában áll a svájci Lausanne Sports FC, valamint a korábban Team Sky néven működő, azóta Team Ineosra átkeresztelt profi országúti kerékpárcsapat, illetve támogatja a Ben Ainslie vezette brit csapatot az America's Cup vitorlásversenyen.

Az első futamtól már az autókon is ott lesz az Ineos logójaForrás: Picture-Alliance/AFP

A szponzorációs szerződést várhatóan még a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt bejelentik, így az Ineos logóit már Melbourne-ben láthatjuk a Mercedes autóin.

A Financial Times az ügyben jól értesült forrására hivatkozva állítja, éves szinten 20 millió fontot fog fizetni az Ineos a Mercedesnek amivel szorosabbá fonná a kapcsolatot a két fél között,

hiszen korábban már partneri megállapodást kötöttek, amelynek keretein belül a Mercedes alkalmazott tudományokkal foglalkozó, tavaly márciusban létrehozott részlege tudományos munkájával segíti az Ineos kerékpárcsapatát és a vitorlás csapatot.

Miután az Aston Martin bejelentette, 2021-től a jelenlegi Racing Point helyén gyári istállót indít a Forma-1-ben, így biztosan nem veszi át a gyári Mercedest, felmerülhet, hogy a mostani szponzori szerződés előfutára lehet a Mercedes Ineos általi felvásárlásának, az ügyben jól értesült források szerint azonban nem ez a helyzet, pusztán szponzori együttműködésről lesz szó.

A vitorlásversenyzés Forma-1-ében már jelen van az IneosForrás: Getty Images/2019 Lloyd Images/Lloyd Images

Az Ineos az új szponzori szerződést arra használhatja, hogy a Mercedes sikereit és népszerűségét kiaknázva tovább növelje ismertségét világszerte, valamint olyan projektekbe kezdhessen, mint az összkerékhajtású, Land Rover Defender ihlette saját terepjáró megépítése. A szponzori megállapodás hírét egyelőre az Ineos és a Mercedes sem kommentálta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK