Vágólapra másolva!
A McLaren egykori versenyigazgatóját nevezték ki a Paul Ricard versenypálya ügyvezetőjének. Eric Boullier bejelentette, hogy átépítik a modern, de unalmas helyszínt.

Visszatérése óta a harmadik F1-es Francia Nagydíjra készülnek a Paul Ricard versenypályán, de ezúttal megakadályoznák, hogy az első két alkalomhoz hasonlóan unalomba fulladjon a futam. Noha a helyszín infrastrukturális szempontból az élvonalhoz tartozik, korábban tesztelésre használták, ezért a különböző nyomvonalak között mindenhol aszfaltozott bukóterek találhatók, amelyek nem torolják meg a hibákat és a nagydíj során alkalmazott vonalvezetés sem hozott izgalmas versenyeket.

Átépítik a Paul Ricard első szektorát Forrás: Racing Point

A pálya tulajdonosa a McLaren korábbi versenyigazgatóját, Eric Boullier-t nevezte ki ügyvezetőnek, a francia szakember a Racefans hasábjain rögtön be is jelentette, hogy az első szektort teljesen átalakítják, egészen a Mistral-egyenesig, de a padlógázas szakaszt megtörő és a pilóták által bírált sikánt megtartják.

„Az a célunk, hogy a köridő egy kicsit jobb legyen és a csapatok talán kisebb leszorítóerővel is mehessenek – mondta Boullier. – Emellett egy másik nagy előzési lehetőséget is létrehozunk. Ez segít majd a sikán előtt is” – vélte, és leszögezte, a pálya alapvető jellegzetességeit nem akarják megváltoztatni, enélkül is lehetőségre leltek az előzések megkönnyítése érdekében.

Pályabemutatónk a tavalyi Francia Nagydíj előtt

Az átépítést már a 2020. június 28-án esedékes verseny előtt elvégzik, a tervet a FOM szimulációs szoftverével is tesztelték, de az FIA által végzett homologizációra még természetesen várni kell. Szintén a pályához kötődő hír, hogy az idén október 23-25. között a Paul Ricardon rendezik majd az FIA Motorsport Games nevű tornát, ami egyfajta autósport olimpiaként tavaly debütált.

Indianapolis is visszatérne

A versenynaptárt esetlegesen érintő fejlemény, hogy miközben a Liberty Media „hazai pályán”, a cég otthonában, Miamiban szeretne újabb amerikai versenyt rendezni, az Indianapolis Motor Speedway új tulajdonosa, a legendás Roger Penske megerősítette, hogy szívesen visszafogadná az F1-es mezőnyt.

„Azt akarja, hogy az F1 és a sportautók is visszatérjenek a speedway-re – írta az Associated Press tudósítója, Jenna Fryer a Twitteren, miután találkozott Penske-vel. – Egyik sorozat [képviselőivel] sem egyeztetett még” – tette hozzá. Penske dolgát várhatóan megnehezíti majd, hogy a pletykák szerint a Liberty Media is érdeklődött az IndyCar Series és az Indianapolis Motor Speedway megvásárlása iránt, de amikor a legendás csapattulajdonos is képbe került, nem kezdtek licitálni az eszközökre.