Társoldalunk:
Hírlevél

Ismét átszabták a Miami Nagydíj pályarajzát

2020.01.22. 09:19

Újabb kört fut a Miami Nagydíj promótere annak érdekében, hogy a helyiek végre engedélyezzék a verseny megrendezését. Tom Garfinkel új pályarajza szerint nem lesz szükség közutakra és azt ígérte, nem lesz zaj tanítási időben.

Ismét egy engedménnyel, ezúttal a pálya nyomvonalának átszabásával és a hétvégi program átalakításával próbálja elérni a Miami Nagydíj promótere, hogy hosszú hónapok huzavonája, több különböző pályarajz és bonyolult közigazgatási eljárások után végre engedélyezzék a Hard Rock Stadium köré tervezett verseny megrendezését.

A pálya eredeti nyomvonala a városban kanyargott volna, de azt a helyiek megfúrták, ezért a Tom Garfinkel, a Miami Dolphins és a Hard Rock Stadium elnök-vezérigazgatója a stadion tulajdonában lévő területen alakítaná ki a pályát, de ez ellen is tiltakoznak a lakók, attól tartva, hogy a 199. utca félmérföldes szakaszának lezárása miatt dugó lesz.

Már 2018-ban is lobbiztak a versenyért, amit 2021 májusában szeretnének megrendezniForrás: 2018 Getty Images/Michael Reaves

A promóter erre válaszul kialakított egy újabb változatot, ami már kizárólag a stadion tulajdonában lévő területet használja, és nem érinti a közutat (amit a stadion létrehozásával összefüggően építettek). Garfinkel emellett azt is megígérte, hogy tanítási időben nem lesz versenyzés, ezért nem kell tartani a zaj miatt sem.

Garfinkel a Twitteren azt írta, reméli, így már támogatást nyernek a rendezéshez.  

„Az F1-es Miami Nagydíj bemutatja a világnak Miami-Dade-et és a Miami Gardenst. Nézzék meg az alábbi pályrajzot, világszínvonalú versenyzés lesz a 199. utca használata nélkül és nem lesz verseny iskolaidőben. Reméljük, hogy a megyei köztisztviselő támogatni fogja az erőfeszítéseinket, hogy ezt a hatalmas világeseményt elhozhassuk önöknek!”

Barbara Jordan köztisztviselő szerdán vitát és szavazást tart az indítványról, kiemelte, hogy a rendezvény pozitív hatással is járhat, de megjegyezte, hogy kellemetlenül is érintheti a helyieket, ezek között a kipufogógázokat, a közlekedési nehézségeket, a zajt és az egyéb kényelmetlenségeket említette.

Helyi családok csoportja tüntetést szervezett a verseny ellen 2020. február 2-ra a Hard Rock Stadiumhoz.  

Miközben az ügy tovább húzódik, érdemes megjegyezni, hogy az ígéret (ami szerint tanítási időben nem lesz akció a pályán) alaposan felboríthatja a pénteki menetrendet, de összhangban van azzal a 2021-es tervvel, hogy megszűnik a csütörtöki sajtónap, annak tartalma pénteken délelőttre kerül, az edzések pedig pénteken délután kezdődnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK