Társoldalunk:

Exkluzív élményekkel és relikviák árverezésével segít Ausztráliának az F1

2020.01.22. 15:44

Összefogtak az F1-ben résztvevők és négy ausztrál szervezet munkáját segítik az ausztrál bozóttüzek által sújtott terület rehabilitálása érdekében.

Négy ausztrál nonprofit és jótékonysági szervezet munkáját segíti az F1 jogtulajdonosa azáltal, hogy a pilóták és csapatok által felajánlott programokat és relikviákat bocsátanak árverésre 2020. január 22. és 2020. február 9. között az erre a célra kialakított weboldalon. A befolyó összegek az ausztrál Vöröskereszthez, Victoria Állam tűzoltóságához, a WWF ausztrál szervezetéhez és egy regionális fejlesztéssel foglalkozó alapítványhoz kerülnek.

A Ferrari csapatfőnökével is lehet találkozni Melbourne-ben, a többiek is felajánlásokat tettekForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Will Taylor-Medhurst

A virtuális kalapács alá kerülő tételek között szerepelnek Daniel Ricciardo tavalyi versenykesztyűi és cipői, Kevin Magnussen sisakja, amit a 2020-as Ausztrál Nagydíjon visel majd, Alexander Albon, Max Verstappen, Romain Grosjean és Danyiil Kvjat overalljai, valamint találkozási lehetőségek és gyárlátogatások.

Az Ausztrál Nagydíj során Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Albon, Verstappen, Sergio Pérez, Lance Stroll, George Russell és Nicholas Latifi is találkozni fog az aukciók nyerteseivel, és a csapatfőnökök között vállalta ezt Toto Wolff, Mattia Binotto, valamint Claire Williams is.

Az Albert Park nincs veszélyben, de a levegő minősége nem a legjobbForrás: AFP/Peter Parks

A McLaren és a Renault gyárlátogatást ajánlott fel, a francia gyártó egy akadémiai kiképzést is kínál, a Pirelli pedig VIP vendéglátással, Safety Car-élménykörrel, Race Control-látogatással és egy Ross Brawnnal elköltött vacsorával várja az licitálók közül a leginkább nagyvonalú jelöltet.

Az aukciótól függetlenül az F1 és az FIA bejelentette, hogy csatlakoznak az ENSZ klímavédelmi kezdeményezéséhez, ennek részeként ötpontos vállalást fogadtak el. Ezek között szerepel, hogy népszerűsítik a környezetvédelmi felelősségvállalást, valamint a fenntartható és felelős fogyasztást, csökkentik a klímaterhelést, részt vesznek az edukációban és támogatják a klímavédelmet a kommunikáció terén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK