Lemondott a Forma-1 kereskedelmi igazgatója

Forma-1, Sean Bratches, Liberty Media, USA Nagydíj
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 02: Sean Bratches, Managing Director (Commercial Operations) of the Formula One Group, walks in the Paddock before final practice for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 02, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Korábban csak pletykáltak róla, most azonban hivatalossá vált, hogy távozik pozíciójából Sean Bratches, a Forma-1 kereskeledmi igazgatója, de teljesen nem tűnik el a száguldó cirkusz közeléből.

A Forma-1 hivatalosan bejelentette, hogy a hónap végén távozik posztjáról Sean Bratches, a száguldó cirkusz kereskedelmi igazgatója. A Bratches leköszönéséről szóló pletykák a tavalyi év végén kaptak szárnyra először, majd Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója az Abu-dzabi Nagydíjon közölte, Bratches jövőjét a holtszezonban vitatják meg. A 60 éves szakember tanácsadói szerepkörben azért kapcsolatban marad a sportággal.

A magának az ESPN-nél nevet szerző Bratches-t közvetlenül azután nevezték ki az F1 kereskedelmi igazgatójává, hogy a Liberty Media 2017 januárjában átvette a sportág irányítását, Chase Carey és Ross Brawn sportért felelős igazgató mellett ő volt a száguldó cirkusz legfelső vezetésének harmadik tagja, fő területe a versenyrendezéssel kapcsolatos bevételek, valamint a szponzori és televíziós szerződések voltak.

Sean Bratches három évig volt az F1 kommunikációs igazgatója Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Bratches távozásának oka, hogy a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával,

londoni irodájában dolgozva ugyanis egyre nehezebbnek találta, hogy Connecticutban élő feleségétől és négy gyermekétől távol kell lennie, mindemellett pedig a versenyhétvégékre is elutazott.

„Az elmúlt három év a Forma-1-ben hihetetlen utazás volt, alaposan kiélveztem. Szeretném megköszönni az F1-ben dolgozó csapatnak az elképesztő erőfeszítéseiket és eltökéltségüket, a legjobbak legjobbjai, biztos vagyok benne, hogy továbbra is szolgálni fogják a szurkolókat aszerint a stratégia szerint, amit az előttük álló évekre meghatároztunk” – nyilatkozta Bratches.

„Sean átformálta a Forma-1 kereskedelmi oldalát, a munkája megmutatkozik abban, hogy miként növekedett a sportág. Örülük, hogy tanácsadóként folytatja a munkát az Egyesült Államokan levő otthonából, mindig is része lesz az F1 családjának, várom a tanácsait és javaslatait" – köszöntötte új szerepkörében Bratches-t Chase Carey elnök-vezérigazgató.