Társoldalunk:
Hírlevél

Lemondott a Forma-1 kereskedelmi igazgatója

2020.01.20. 14:39

Korábban csak pletykáltak róla, most azonban hivatalossá vált, hogy távozik pozíciójából Sean Bratches, a Forma-1 kereskeledmi igazgatója, de teljesen nem tűnik el a száguldó cirkusz közeléből.

A Forma-1 hivatalosan bejelentette, hogy a hónap végén távozik posztjáról Sean Bratches, a száguldó cirkusz kereskedelmi igazgatója. A Bratches leköszönéséről szóló pletykák a tavalyi év végén kaptak szárnyra először, majd Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója az Abu-dzabi Nagydíjon közölte, Bratches jövőjét a holtszezonban vitatják meg. A 60 éves szakember tanácsadói szerepkörben azért kapcsolatban marad a sportággal.

A magának az ESPN-nél nevet szerző Bratches-t közvetlenül azután nevezték ki az F1 kereskedelmi igazgatójává, hogy a Liberty Media 2017 januárjában átvette a sportág irányítását, Chase Carey és Ross Brawn sportért felelős igazgató mellett ő volt a száguldó cirkusz legfelső vezetésének harmadik tagja, fő területe a versenyrendezéssel kapcsolatos bevételek, valamint a szponzori és televíziós szerződések voltak.

Sean Bratches három évig volt az F1 kommunikációs igazgatójaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Bratches távozásának oka, hogy a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával,

londoni irodájában dolgozva ugyanis egyre nehezebbnek találta, hogy Connecticutban élő feleségétől és négy gyermekétől távol kell lennie, mindemellett pedig a versenyhétvégékre is elutazott.

„Az elmúlt három év a Forma-1-ben hihetetlen utazás volt, alaposan kiélveztem. Szeretném megköszönni az F1-ben dolgozó csapatnak az elképesztő erőfeszítéseiket és eltökéltségüket, a legjobbak legjobbjai, biztos vagyok benne, hogy továbbra is szolgálni fogják a szurkolókat aszerint a stratégia szerint, amit az előttük álló évekre meghatároztunk” – nyilatkozta Bratches. 

Büszke vagyok rá, hogy jobb pozícióban hagyom az F1-et, mint amilyenben akkor volt, amikor 2017-ben csatlakoztam, és tudom, hogy az alapok, amelyeket egy csapatként lefektettünk, tovább fogják szolgálni a drukkereket világszerte és új emberekhez is el fognak jutni."  

„Sean átformálta a Forma-1 kereskedelmi oldalát, a munkája megmutatkozik abban, hogy miként növekedett a sportág. Örülük, hogy tanácsadóként folytatja a munkát az Egyesült Államokan levő otthonából, mindig is része lesz az F1 családjának, várom a tanácsait és javaslatait" – köszöntötte új szerepkörében Bratches-t Chase Carey elnök-vezérigazgató.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK